GlassAkademin.se – Recept, Ställen & Maskiner

KONDITOR, RECEPT

Amerikanska pannkakor med glass och bär

Glass, färska bär eller en läcker aprikoskompott och glass till amerikanska pannkakor som att hälsa på i himlen, om än för en kort stund (tills nästa laddning ligger på din tallrik :). Här är receptet på riktigt riktigt goda och krämiga amerikanska pannkakor. Gör pannkakstårta, pannkaksbakelser och prova även med vanliga pannkakor om du inte vågar prova den Amerikanska varianten.

till 4 portioner Pannkakssmet behövs det…
1 ägg
2 dl filmjölk
1 msk smält smör
2,5 dl Kärnvetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk stött kardemumma
1 krm salt
1 dl blåbär
Till servering
2 dl vispgrädde
1 dl färska blåbär
½ dl lönnsirap eller flytande honung
och smör till stekning

så här gör du
1. Blanda ägg, filmjölk och smält smör i en bunke. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, kardemumma och salt och rör till en slät smet. Vänd ner blåbären.
2. Hetta upp en stekpanna eller en plättlägg med smör. Stek sedan små pannkakor eller plättar i några minuter på varje sida.
3. Vispa grädden.
4. Serveras med fördel tillsammans med nygjord krämig glass, lönnsirap, honung, frukt och bär.

Tips!
Du kan även använda frysta blåbär i smeten, men vänta då med att hälla ner de frysta blåbären till att du gräddar på pannkakorna. Låt blåbären vara frysta och häll ner direkt när smeten ligger i pannan, så behåller de sin form när du steker pannkakorna.

recept o bild lånat från kungsornen.se

Rekommenderas