GlassAkademin.se – Recept, Ställen & Maskiner

NEWS, RECEPT MED MASKIN

Chokladglass

 

Har du glassmaskin och är lite sugen på en supergod chokladglass? Här är en variant av Jamie Olivers recept. Man kan ha hallon, jordgubbar, rostade nötter och lemoncurd till. Varför inte prova med något riktigt höstigt till också, som lite syltad ingefära, kanel och apelsinfileer?

det här behöver du:
• 100 g 70% mörk choklad, bruten eller hackad i bitar
• 3 dl fullmjölk
• 85 g socker
• 3 äggulor – gärna från frigående höns. Ju gulare gulor, ju bättre och godare ägg.
• 3 dl vispgrädde

så här gör du:
1. hacka eller bryt chokladen och lägg dem och och mjölken i en tjockbottnad kastrull. Värm försiktigt, rör om, tills chokladsmeten är jämn. Ta av kastrullen från värmen och låt den svalna något.

2. Vispa socker och äggulor i en skål tills smeten är blek och tjock. Rör om i den den nu svala chokladmjölken och sätt tillbaka pannan på spisen. Värm under omrörande. Rör om hela tiden tills den tjocknar. Det ser du lätt om du doppar en träslev i blandningen. Täcker smeten baksidan av en träsked så är det klart. Häll upp smeten i en skål och låt den svalna. Rör om ibland.

3. Vispa grädden tills du kan göra mjuka toppar i den och vänd sedan ner den i den svala chokladsmeten.

4. Därefter är det dags att skaka liv i glassmaskinen och följ instruktionerna om hur du gör med en glassmet.
Kör färdigt tills chokladglassen är klar. Servera eller lägg in i frysen tills det är dags att njuta.

 

 

 

 

fritt efter Jamie Olivers recept

 

Rekommenderas