GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

GLASS

CITRONGLASS

Ingredienser till 4 portioner

1 dl socker


2 dl crème fraiche


1 tsk vaniljsocker


cest och saft av en citron


2 ägg


1 ½ dl grädde

Så här gör du:
Dela äggen och lägg gulorna i en bunke. Vitorna läggs i ett glas sålänge för de använder du senare. Häll sedan socker, crème fraiche, vaniljsocker, äggulor, citroncest och citronsaft i en bunke. Vispa ihop till en jämn len och luftig smet.

Vispa grädden och vänd ner den försiktigt i smeten. Vispa äggvitorna hårt och vänd därefter försiktigt ner dem i smeten. När det är klart hälls smeten i en glassform eller en sockerkaksform och ställ in den i frysen med plastfolie över.

Det tar minst 2 – 3 timmar tills glassen är frusen och kan serveras så tillaga den förslagsvis på förmiddagen om du ska bjuda på citronglass på eftermiddag/kväll.

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.