
Citronsorbet och World Water Week 2015
Worldwaterweek inleds med Världsvattendagen idag den 22a Mars!
Människor består precis som en sorbet av en betydande och stor del mest av vatten. Därför uppmärksammar och firar vi med en frisk citronsorbet som passar perfekt till espresson, lakritsglassen eller varför inte i kombo med en vaniljglass och hallon.
Ingredienser
Recept hämtat 22 Mar 2015
1 1/2 dl strösocker
1 dl vatten
1 gelantinblad , blötlagt
Några basilikablad
1 dl pressad citronsaft
1 dl mjölk
Så här gör du
Koka upp strösocker och vatten. Ta bort från värmen och lägg i gelatinblad och basilika. Låt sockerlagen svalna något. Blanda i citronsaft och mjölk och sila. Häll i glassmaskin och kör till sorbet. Har du ingen glassmaskin så häll sorbeten i en bunke och ställ i frysen. Ta ut ofta medan sorbeten fryser och rör till en slät sorbet.
Mer om världsvattendagen läser du bland annat här programme.worldwaterweek.org
och här www.un.org
ett recept från mytaste.se
Rekommenderas
-
Ris á la Malta-glass med bär och frukt till Nyår!december 30th, 2020
-
Godare Jul med Pepparkaksdoftande Vaniljglass och ApelsinKladdkakadecember 23rd, 2020
-
VANILJGLASSseptember 8th, 2020
-
GLAD SOMMAR! Glasstårta med jordgubbar!juni 28th, 2020
-
GOTT NYTT ÅRdecember 30th, 2019