GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

KOLASÅS, CHOKLAD & ANDRA TILLBEHÖR

Croissant a la Rapide

 

Det blir nästan som egna ”hembakade” croissanter med färdig smördeg från snabbköpets frysdisk. En vacker dag är det väldigt lönt att göra alldeles egna croissanter från scratch…men idag nöjer vi oss med nästan varianten. (även om det blir extra, extra gott med egna 🙂

Färdig smördeg hittar du i frysdisken hos de flesta större livsmedelsaffärer och hur man gör och hur man bakar dem listar man snabbt ut annars kommer här inunder en snabbguide. Om du vill så kan man också fylla croissanterna redan när man gör dem, med till exempel fint skivade äpplen eller aprikoser eller bara grädda dem och sedan tillsätta de andra godsakerna hur vill.

Ingredienser
1 frp färdig smördeg
1  ägg, lätt uppvispat
mjöl till utbakning

Så här gör du:
Värm ugnen 225 grader.
Kavla ut smördegen till en tunn rektangel. Degskivorna brukar vara förpackade i rektanglar och 3 – 5 stycken i var förpackning så skär först en rektangel diagonalt så att det blir åtminstone två trekanter av var kavlad degbit.
De hyfsat långa degtrekanterna penslas därefter med lite ägg på spetsen av varje trekant och rulla sedan den breda sidan mot spetsen som du penslat.
Sedan är det dags för att lägga dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla allihopa med vispat ägg.
Grädda tills de är gyllene och ser lagom knapriga ut  – i ca 5-10 minuter. Tänk på att det inte är något kul med smått ”soggy” croissanter så låt dem hellre så tills de är lite mörkbruna i utstickande toppar.

Exceptionellt gott blir nygräddade croissanter tillsammans med vaniljglass, chokladglass och fint ringlad akaciahonung, russin och den goda skivade frukten över.

Servera!

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.