GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

RECEPT

Dessertmästaren Joels skyr-dill-gurka

Dessertmästarna sparkade igång igår kväll på kanal 5 och såklart blev det både glass och sorbet på mästarnas arbetsbord. Ut stack mästaren Joel Lindqvists (från no2 i Köpenhamn) Skyr-Dill-Gurka med Gurksorbet. Vad det handlar om är en mousse på isländsk yoghurt, skyr, sorbet på gurka och dill, havrecrumble och dillspräckt gurkjuice. Bli din egen dessertmästare för här receptet…lånat från Kanal5/dessertmästarnas webb där det också finns en video från programmet.

HemmaDessertMästare redo?!?

Lycka till!

Skyrmousse
500 g Skyr
400 g lättvispad grädde
Zest från en citron
40 g socker
3 st gelatinblad, blötlagd
50 g grädde

Vispa den stora delen grädde. Koka den lilla mängden med socker och lös upp gelatinet där i. Vänd ner Skyr och till sist grädde och citronzest.

Dillolja
4 buntar dill
3 dl olja

Gurksorbet
550 g juice från gurka
30 g citronsaft
70 g sockerlag (50/50)
3 gelatinblad
13 g dill
13 g citronverbena

Örter
Citronverbena
Körvel
Citronmeliss
Dill
Fänkålsdill

Havrecrumble
1 dl vetemjöl
1 dl socker
100 g smör
2 dl havregryn

Citrongelé
200 g citronsaft
300 g vatten
100 g socker
8 g agaragar

Gurkjuice
2 st gurka
Citronsaft

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.