GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

RECEPT

Tea Malmegårds Ellen Page-Inception

Dorotea Malmegård är den före detta chefskonditorn på Operakällaren som numera satsar på lyxbrunch i hemmamiljö, under sitt eget varumärke DoMa.
läs mer om Tea på nojesguiden.se

mini_swirl

Recept på Tea Malmegårds dessert inspirerad av Ellen Page i filmen Inception. (se mer på kanal5play.se)

 

Så här du och ingredienser allt eftersom…

Tapiockagryn

Syltlag
20ml Risvinäger
0,5dl Socker
¼ dl Vatten

Koka upp och dra åt sidan, tillsätt:
18g Tunt hyvlad färsk ingefära
1 nypa salt
1 tsk limejuice
Låt svalna av ordentligt, sila av ingefäran.

1. Lägg 100g tapioka i kokande vatten i 15 minuter.
2. Dra bort från plattan och låt grynen vila i vattnet ytterligare 5 minuter.
3. Sila av och skölj i kallt vatten.
Lägg tapiokan i syltlagen och låt grynen dra åt sig smaken.

Passionfruktsglass
5 dl Grädde
1 dl Mjölk
1 st Vaniljstång (Delad på längden och skrapad på fröna)
2,5dl Socker
5 st Äggulor
1 st Blötlagt gelatinblad (Kallt vatten)
4 dl Passionfruktspuré (Gärna halvfrusen)

Koka upp grädde, mjölk och vanilj. Vispa ihop gulorna med sockret. Slå grädden över äggen och sjud upp glassen till 83 grader under konstant omrörning. Tillsätt gelatin och sila över passionfruktspuréen. Mixa tills det är ordentligt blandat. Matcha te marmelad

Grund
3 dl Äppelpuré
3 2/3dl Vatten
1,5 msk Te
Värm upp purén och vattnet till 80 grader. Tillsätt teet och låt dra i tio minuter.

3 1/3 dl Grund
2/3 dl Vatten
2/3dl Glukos
7dl Socker
1 msk Gult Pektin
1 tsk Vodka
Koka upp till 106 grader

Tillsätt:
1 nypa matcha te
0,5tsk citronsyra

Citron/Lime curd
0,5dl Limejuice
0,5dl Citronjuice
2st Ägg
1 1/3dl Socker

Vispa ihop samtliga ingredienser och värm till första bubblan under konstant omrörning. Tillsätt:
0,5 st Gelatinblad (Blötlagt i kallt vatten)
Sila av och kyl ner på isbad.

Karamelliserad Nori
2 msk Glykos

1 msk Socker

Koka en ljus karamell, tillsätt:
LITE salt
0,5 tsk Smör
Pensla över noriblad.

Limekaka
2st Äggvitor
1msk Glukos
0,5dl Socker

Vispa till maräng, under tiden smält ihop;
75g Vit choklad
4msk Smör (Osaltat)
2st Lime (Bara zest)

Vänd i marängen, avsluta med att vända i;
0,5 dl Mjöl
Baka på 160 grader tills kakan är gyllenbrun.

Maräng
60 g Vita
60 g Socker
60 g Florsocker

Vispa vita och strösocker till maräng, sikta i florsockret och vänd i försiktigt. Stryk ut över silpatmatta, bränn av med brännare och torka vidare i ugnen på 80 grader.

dorotea

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.