GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

RECEPT

Dessertmästarinnan Emelie´s Märängsviss

Dags för ännu en omgång med Dessertmästarna kväll på kanal 5.  Under förra veckan blev det såklart både glass och sorbet på mästarnas arbetsbord och en riktigt cool vinnare var konditorn Emelie Borgström från Borlänge som med sin Marängsviss visade var frysskåpet ska stå.
Receptet hittar här inunder.

Lycka till!

I premiäravsnittet av Dessertmästarna fick vi se Emelies smaskiga variant av marängswiss på kaksmulor av chocklad. Här hittar du hennes recept!
Bananmousse
175 g vispgrädde
3 g gelatin
125 g banan
25 g citronsaft
65 g socker

Gör så här:
Blötlägg gelatinet
Vispa grädden lagom fast, inte hårt.
Mixa banan, citronsaften och sockret till en slät smet.
Smält gelatinbladet i microvågsugn och blanda med banansmeten.
Blanda försiktigt ihop banansmeten med grädden.
Häll upp i valfri form och frys in.

Karameliserade bananer
15 g citronsaft
60 g socker
1 st banan i skivor

Gör så här:
Smält socker och citronsaften i en stekpanna, gärna teflon.
När sockret har blivit gyllenbrunt lägger du i bananskivorna och steker dem snabbt på båda sidorna.
Lägg av på en skärbräda och låt svalna.

en filmsnutt med Emelie hittar du här på kanal5play.se

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.