GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

RECEPT

Disa´s havtornssoppa med mjölkskum

Disa Molin som huserar som Pastry chef till vardags hos Margaretas Bröd & Bakverk i Lerum har bland mycket annat även årets konditortävlande 2013 och hamnade då på tredje plats. Disa är precis som de andra deltagarna i Dessertmästarna redan Vinnare 😀

mini_swirl
Havtornssoppa med mjölkskum, vaniljchiboust rostad sponge med salt och brynt smör av Disa Molin.

Sponge
100 g smör noisette
100 g ägg
100 g socker
100 g mjöl
Salt

Havtornssorbet
100 g havtorn
100 g socker
100 g mjölk
100 g vatten

Vaniljkräm
400 g mjölk
34 g socker
40 g smör
34 g socker
10 g mjöl
vaniljstång
2 ägg

Chiboust
90 g äggvita
180 g socker
Vaniljkräm

Mjölkskum
100 g vaniljkräm
100 g mjölk

disaweb(se mer på kanal5play.se)

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.