GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

ÖL

Espresso Nutella Beer Floats med Terrapin Moo-Hoo

Oktoberfest kan man ha året om och såklart redan nu när hösten känns lite avlägsen så börjar man festa på utsökt smarriga Espresso Nutella Beer Floats. Jätteenkelt, lättfixat och supergott.

det här behöver du:
•    2 liter hemgjord glass eller riktigt god hemköpt Vaniljglass (recept här)
•    1,7 dl Nutella (eller om du hittar det i din Engelska butik runt knuten) Biscoff spread
•    Två flaskor Terrapin Moo-Hoo (eller annan mörk söt öl)

så här gör du:
Om glassen är alldeles nygjord så är den lagom mjuk att rippla med nutellakrämen som då bör vara rumstempererad. Häll på och rör om så att det bara blir lite halvslarviga virvlar. Blanda inte för mycket. och sätt in den rippade glassen i frysen en stund.
När den är lagom hård kan du skopa upp två kulor till vart och ett glas med chocolate beer. Garnera med riven mörk choklad.

Ett tips när Nutellan (eller Biscoff-krämen om du hittat sådan) är kylskåpskall. Gör en dubbel espresso och rör ner den i Nutellan för att få en extra kick i smakerna – och så mjuknar ju ripplet lite grann på köpet 🙂

 

Terrapin Moo-Hoo
Är en sensuell Chokladigt gräddig Stout från USA med rostad sötma och tydlig karaktäristiska inslag av ljuva russin, lakrits och kavring. Givetvis passar ölet att serveras vid 10-12°C till chokladdesserter, floats eller helt enkelt som en överraskande god sällskapsdryck.

25:90 på Systembolaget

Rekommenderas