GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

RECEPT

Frusen Jordgubbs-cheesecake

Idag är det OstKakans Dag! Bjud på Frozen Jordgubbs Cheesecake!

Detta behövs till ungefär 10 portioner.

Botten
12 digistive kex + kex att strö över
40g smör
1 msk strösocker

Fyllning
300 g  philadelphiost eller hemgjord färskost
3 äggulor + 3 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl jordgubbspuré, mixade jordgubbar
3 dl vispgrädde

Så här gör du botten
Smula kexen, smält smör, mixa tillsammans med strösockret. Täck botten med kexsmulorna i en 24 cm form. Fördela blandningen och platta till och ställ sedan in formen en stund i frysen.
Så här gör du fyllningen
Vispa philadelphiaosten, äggulorna och strösockret. Tillsätt därefter vaniljsockret och blanda även ner jordgubbspurén. Vispa grädden och vänd ner den i jordgubbssmeten. Vispa äggvitorna i separat skål och vänd ner dem försiktigt i blandningen. Häll upp smeten i formen och försök att inte få några luftfickor när du häller upp den och jämnar till den och plasta gärna så när ytan som möjligt. Sedan är cheesecaken klar att ställas in i frysen i minst 5-6 timmar.

Servera med färska jordgubbar och jordgubbssås. Kalasgott!

 

Det går även fint att byta ut jordgubbarna mot hallon och göra en puré av dem om du hellre vill göra frusen hallonscheesecake istället…. eller varför inte blåbär? Hjortron? 😀

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.