GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

KONDITOR

Gelato World Tour 2017 – Åtta städer på fem kontinenter

Åtta städer på fem kontinenter är värdar i årets upplaga av de anrika tävlingarna i Gelato World Tour 2017. Det är årets upplaga av den prestigefyllda och massiva tävlingen där deltagarna utmanas att göra årets bästa, godaste, mest hälsosamma gelato. Tusentals åskådare är välkomna att bidra till att synliggöra sitt lands glasshantverkare, rösta på vilken som ska bli årets godaste glass och lyfta fram egna lokala produkter. De talangfulla gelatomästarna tävlar i innovation och nyskapande smaker. Eventen ger såklart otroliga möjligheter i att ge allt samtidigt uppvisa sina recept och gelatokreationer åt både publik och media.

Alla som besöker Gelato World Tour får också delta på lektioner om konsten i att göra egen gelato och man kan också träffa gelatomästare från bland annat Carpigiani Gelato University. Givetvis får alla smaka superfärsk utsökt och många gånger helt unik gelato under alla tävlingsdagarna – genom att köpa biljett får man tillträde till allt!

Den kroatiska deltävlingen ägde rum 23 mars 2017på Ivić  Lounge i stadsdelen Sesvete i Zagreb. De slovenska deltävlingarna var i Nova Gorica under Aprils början och avlöstes sedan av de ungerska i Budapest den 11 April och de grekiska i Aten den 8 maj och de Polska i Lodz den 10 maj.

Under sommaren är det alltså dags att kora vinnarna från vart och ett lands deltävlingar får sedan tävla mot varandra under de europeiska finaldagarna i Bologna, Italien mellan den 24 till 25 juli, 2017. Den europeiska finalvinnaren koras som därefter får gå en sista omgång i höstens Grand Finale mot de övriga vinnarna från alla världens hörn.

Så var redo för höstens ultra-mega-bamse final den 8-10 September 2017. Gelato World Tour 2017 har redan dragit igång och avslutas först i höst och le Grand Final blir naturligtvis i Rimini – i gelatons förlovade hemland, Italien.


Rekommenderas