GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

RECEPT

Amerikanska pannkakor med glass och bär!

Frukost med amerikanska pannkakor, glass och bär eller kompott. Här är receptet till krämiga amerikanska pannkakor. Gör en extra laddning pannkakor och gör en pannkakstårta till kvällen.

till 4 portioner Pannkakssmet behöver du:
1 ägg
2 dl filmjölk
1 msk smält smör
2,5 dl Kärnvetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk stött kardemumma
1 krm salt
1 dl blåbär
Till servering
2 dl vispgrädde
1 dl färska blåbär
½ dl lönnsirap eller flytande honung
och smör till stekning

så här gör du:

  1. Blanda ägg, filmjölk och smält smör i en bunke. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, kardemumma och salt och rör till en slät smet. Vänd ner blåbären.
  2. Hetta upp en stekpanna eller en plättlägg med smör. Stek sedan små pannkakor eller plättar i några minuter på varje sida.
  3. Vispa grädden.
  4. Serveras med fördel tillsammans med nygjord krämig glass, lönnsirap, honung, frukt och bär.

Tips!Du kan även använda frysta blåbär i smeten, men vänta då med att hälla ner de frysta blåbären till att du gräddar på pannkakorna. Låt blåbären vara frysta och häll ner direkt när smeten ligger i pannan, så behåller de sin form när du steker pannkakorna.

(recept lånat från kungsornen.se)

Rekommenderas