GlassAkademin.se – Recept, Ställen & Maskiner

NEWS, RECEPT

Kanelbulleglass

Kanelbulledagen är det varenda dag hela året – men speciellt idag! Med stor hjälp firar man lätt med den godaste Kanelbulleglassen. Alltid! 😀

det här behöver du till ca 6 dl glass
Ingredienser
5 dl vispgrädde
2 ägg
½ dl florsocker (om du inte har vanilj hemma så funkar det med en tesked vaniljsocker i florsockret också)
vaniljpasta från en vaniljstång – och vaniljstång

Fyllning
1–2 kanelbullar (recept hittar du här)

Kanelsås
30 g smör
2 tsk mald kanel
1 dl muscovado
1/2 dl strösocker

Så här gör du
1. Häll upp och vispa grädden i en bunke.

2. Vispa äggen tillsammans med florsockret och vanilj pösigt i en annan bunke. Blanda ner grädden i äggblandningen och häll den i en frystålig skål.

3. Skär bullarna i små bitar och rör ner dem i glas­smeten. Ställ glassen
i frysen och låt den frysa något, ca 1 tim.

4. Kanelsås: Smält smöret i en kastrull och rör ner kanel och sockret. Låt det puttra på svag värme i några minuter. Ta av kastrullen oh låt kanelsåsen svalna.
5. Ringla ner såsen i glassen innan den frusit helt. Rör om lite försiktigt.

Har du maskin så hettar du upp glassblandningen under omrörning till smeten tjocknat något. Därefter får smeten svalna till rumstemperatur. När den har vilat en stund häller du över den färdiga glassmeten i en lämplig bunke och täcker över med plast och sätter i frysen där den får frysa klart.

Servera med mera kanelsås. Eventuellt lite rostade(eller lätt smörrostade) kanelbulletärningar eller större smulor.

Rekommenderas