GlassAkademin.se – Recept, Ställen & Maskiner

KOLASÅS, CHOKLAD & ANDRA TILLBEHÖR, KONDITOR, NEWS

Kladdkaka

 

En otroligt god kladdkaka som vunnit mångas hjärtan och till och med tävlingar är inget man funderar ut på en kort stund. Det ska kärlek, kunskap och en handfull ingredienser. Tur att den är så lätt att göra, bjuda vännerna på och alldeles fantastiskt lätt att äta upp. 

Ingredienser kladdkaka
150 gram smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl mjöl

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Rör ner socker, kakao och vaniljsocker.
Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
Smöra en form på 24 cm.
Häll i smeten och grädda kakan i ca 18 min.

Ingredienser – Tryffel
1 ½ dl vispgrädde
2 msk smör
100 gram mörk choklad
100 gram ljus choklad

Så här gör du tryffeln.
Koka upp grädden, tag av ifrån plattan och rör ner chokladen och till sist smöret.
Häll tryffeln på den lite avsvalnade kakan.
Låt stelna i kyl.
Servera med glass!

ett recept lånat av elinsbakficka.se

Rekommenderas