GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

GLASSPINNEN

Linus Thörnblads Glasspinne

Livet som höjdhoppare handlar en stor del om kosten, man ska äta rätt för att kunna tillgodogöra sig den träning man gjort samt äta nyttigt för att behålla en idealvikt. I den kosten ingick inte glass.

När det var tävlingssäsong så gällde det som höjdhoppare att gå ner i vikt utan att förlora styrkan, en svår kombination. Det fanns ett sätt som funkade. Det var inte något hälsosamt sätt men för att ordna en formtopp så funkade det under några perioder på året. Det var att äta mindre vanlig mat.

Under dessa perioder tappade jag muskelvolymen men behöll styrkan & explosiviteten under ett par veckor. Men det var väldigt jobbigt att gå hungrig hela dagarna, framförallt när det var dags att sova. Att gå och lägga sig hungrig var ingen höjdare och jag hade stora problem med det. Åt jag vanlig mat så gick jag inte ner i vikt för då fick musklerna sitt och jag vägde mer eller mindre detsamma. Jag visste sedan länge att jag inte la på mig något fett då jag hade väldigt hög förbränning och låg fettprocent låg i mina gener.

Vi hade alltid glass hemma och en kväll så kunde jag inte hålla hungern borta. Det slutade med att jag nästan åt upp 2 liter vaniljglass själv. Dagen efter gjorde jag ett riktigt bra träningspass vilket resulterade i att jag fortsatte att äta 1 liter glass ett par dagar i veckan. Träningen fortsatte att gå bra och jag gick inte upp i vikt. Det fortsatte och under mina bästa år som höjdhoppare så åt jag glass nästan varje dag. Det var inte någon gräddglass utan en billigare 2-liters variant som inte innehöll så mycket mer än vatten och smaksättning, vilket faktiskt inte var så värst onyttigt som man kan tro. Så när jag tittar tillbaka på min karriär så förknippar jag den väldigt mycket med många kvällar i soffan med en 2-liters förpackning i knät.

 

linuslinklinus-thornblad.com

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.