GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

GLASSPINNEN

GLASS – En kärlekshistoria av Marie Hagberg

Marie Hagberg är multientreprenören som bland annat driver PR-tjänsten Hjälp en journalist och Nätverkspodden tillsammans med Nina Jansdotter. Mer om Marie Hagbergs talanger, skills och länkar till hennes unika nätverkande hittar du under sommarens mysigaste Glasspinne!

Marie Hagbergs – Glass – en kärlekshistoria

Ända sedan jag var liten har jag varit (o)hälsosamt intresserad av glass. Favoritlaget i fotboll var Gais eftersom det var så ordet glass lät, när jag sa det. 

När jag så småningom kunde läsa och det med stora bokstäver stod GLAS på en skylt, blev jag så upprörd att tårarna sprutade när vi bara åkte förbi! Hur många gånger mina föräldrar än försökte förklara att det stod glas och inte glass på skylten, hjälpte det inte.

Som pank ressugen student kom jag på att jag kunde delfinansiera min äventyrslystnad genom att skriva artiklar. En handlade om glasscaféer i Paris… Det var ljuvligt att vara ”tvungen” att provsmaka glass överallt! Favoriten i Paris var och är Berthillon.

När jag började hänga mycket i USA upptäckte jag legendariska Ben & Jerry och blev så förtjust att jag till och med undersökte möjligheterna att ta konceptet till Sverige. Planerna fullföljdes dock aldrig och lyckan var stor när märket äntligen kom till Sverige ändå. 

Plötsligt startade en bekant en ny trend i Sverige, med små lokala glassfabriker. Självklart ville jag ha en! Jag tog reda på allt jag kunde, ordnade en mentor, hittade en lämplig lokal, registrerade företagsnamn (Lammhults glass)…
För att i sista sekund inse att glass är ett stort intresse men att vissa saker förmodligen ska förbli just intressen.

Marie Hagberg 2018

Ett av Maries bästa glassrecept, en Lättlagad och Läcker Banan, jordnöt- och chokladglass, hittar du här!

 

 

Marie Hagberg driver PR-tjänsten Hjälp en journalist som är till för företagare och privatpersoner som vill få publicitet i media men inte har råd att anlita en PR-konsult för att få hjälp alternativt inte vet hur de ska göra för att flirta in sig hos journalisterna. Tjänsten är samtidigt till för journalister som lättare vill hitta intervjupersoner till sina artiklar, radio- och tv-program. 

Vid sidan om driver Marie Nätverkspodden, där hon och PR-konsulten Nina Jansdotter pratar nätverkande, PR och marknadsföring. Ibland är det intressanta gäster istället. Dessutom har Marie börjat med nätverksmarknadsföring. Företaget hon jobbar för (Zija) har produkter som baseras på moringa – världens mest näringsrika träd. 

                             

länkar till Marie Hagberg, Hjälp en Journalist och Nätverkspodden

facebook.com/Hjalpenjournalist.nu

instagram.com/hjalpenjournalist

natverkspodden.podbean.com

Rekommenderas