GlassAkademin.se – Recept, Ställen & Maskiner

GLASS

Pistageglass

Ingredienser till 4 portioner:

3 Äggulor


100g strösocker

10g vaniljsocker

2,5 dl Mjölk

2 dl Vispgrädde

4-6 Droppar pistageessens

Så här gör du:

Skala pistagenötterna och grovhacka dem. Att blanda i eller att ha på som dekoration.

Vispa äggulorna och sockret, vaniljsockret tills det blir vitt och pösigt. Vispa ner mjölken och ställ undan. Vispa därefter grädden ganska hårt och rör därefter ner äggsmeten i grädden och och blanda ordentligt och plutta i pistageessensen.

Sätt igång maskinen och kör glassen tills den känns klar. Vill du att glassen ska bli lite grön också så får man ha i ett par, tre droppar karamellfärg. Men ta inte för mycket!

Lägg i de mest finhackade pistagenötterna låt maskins dra med de i innan det är dags att ta upp den nu färdiga glassen, servera och dekorera med resten av pistagenöthacket.

Chokladsås funkar fint till pistageglass!

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.