
PumpaGlass
Ingredienser
400 gram pumpa
3 dl mjölk
125 gram socker
0,5 st vaniljstång
7 st amarettokakor alt. pepparkakor el. gingercookies
2 msk körsbärslikör (kan ersättas med annan likör och behövs egentligen inte om man inte vill… 🙂
Så här gör du
1. Skala och kärna ur pumpan. skär pumpan i bitar och koka den med mjölken och innehållet i vaniljstången.
2. Tillsätt sockret, rör om väl och låt svalna några minuter.
3. Mixa pumpan, ta också med den tjocka vätska som blivit kvar på botten av kastrullen, tillsätt amorettokakor och likören – det funkar fint med gingercookies eller extra kryddiga pepparkakor också. Allra bäst kan det bli om man smular kakorna lite grovt och blandar i efter att glassen är klar och pyntar med några smulor. När blandningen svalnat häller man den i en glassmaskin och gör glassen däri.
Servera!
😀 Happy Halloween 😀
Rekommenderas
-
Ris á la Malta-glass med bär och frukt till Nyår!december 30th, 2020
-
Godare Jul med Pepparkaksdoftande Vaniljglass och ApelsinKladdkakadecember 23rd, 2020
-
VANILJGLASSseptember 8th, 2020
-
GLAD SOMMAR! Glasstårta med jordgubbar!juni 28th, 2020
-
GOTT NYTT ÅRdecember 30th, 2019