GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

GLASSTÄLLEN, STOCKHOLM

SNÖ

 

Allt positivt och allt det beröm du hört och läst om SNÖ är 100% sant. Förutom att SNÖ är så mycket, mycket bättre än det som sagts och omtalats. Kenneth Erlandsson som driver SNÖ (flerfaldig Svensk glassmästare i Sveriges officiella SM i glass) började med en glassfabriken på Bullandö som sedermera knoppade av sig på fler ställen och han höll hov där under sex år. Därefter blev allting bara roligare i med att Kenneth blev Svensk mästare i gelato 2016, 2017 och tredje året i rad 2018

 och så startades även Snö glasscafé på Kvarnholmen. 

Att Kenneth tycker att det är kul med smaker, gelato och sorbeter märks såklart tydligt- Inte minst i det ständigt föränderliga utbudet i glassdiskarna. Uppfinningsrikedomen och glädjen väller i var och en strut. Ju mer man lär sig, desto roligare blir det också för en själv, menar Kenneth, och italienskt glassmakeri inbjuder på oändligt många kombinationsmöjligheter. Det är spännande kemi och en extra utmaningar att göra frysta produkter som kan bli så goda.

Allt började egentligen efter att Kenneth besökt en gelateria i Sardinien och smakade en fantastiskt god Chokladgelato.

SNÖ är outstanding på alla gelatofronter. Kenneth Erlandsson är berömd. Hans gelato är omtalad – i hela västvärlden. Bättre än så här lär det inte bli. Åtminstone inte på ett bra tag. Och vi har en lång sommar framför oss. Tillbringa den på din favoritgelateria.

SNÖ Gelateria & Caffetteria

Mjölnarvägen 26  & Odengatan

131 31 Nacka 

123 22 Sthlm Stockholm

ÖPPETTIDER
Odengatan
92
ons-fre 11-18
lör-sön 11-17

Kvarnholmen, Mjölnarvägen 26 
lör-sön: 11.30-16SNÖ på facebook

SNÖ på instagram

Rekommenderas