GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

GLASSTÄLLEN, MALMÖ

Tareq, Slott & Trädgård

 

Sedan starten och efterföljande decennier har ambitionen legat högt i Slottsträdgårdskafét och sedan Tareq Taylor tog över rodret för det lilla/stora kaféet har det varit en ständig men lugn utveckling i samma färdriktning. Tareq har stärkt grundtanken som alltid funnits på cafét med ekologiskt och närodlade ingredienser i allt som bakas, säljs och tillverkas i och till kaféet. Sedan i fjol kan vi till och med njuta av deras egenhändigt producerade ekologisk mjukglass.

I första hand är det såklart mjukglassen som lockar hit oss i GlassAkademin men det finns bra mycket mer gott bland allt som erbjuds i den blomstrande trädgårdsparken med många ”rum” och odlingar som förresten John Taylor och hans allierade lagt stort arbete och grund till.

Främst är det kanske ändå läget mitt i Slottsträdgården som gör att folk kommer hit och när man väl funnit vägen så håller mat, fika, blommor och den goda atmosfären en kvar. För något så unikt och välplacerat hittar man sällan mitt i en storstad och det är överraskande att ett ställe som Slottsträdgården faktiskt bara finns ett hundskall från Malmö centrum.

På plats vid serveringens trädgårdsbord befinner gästerna sig i ett lugnt hav av växter med utsikt över kanalroddare, prunkande rabatter och rosiga rum. Tareqs Taylors mat-leklusta präglar givetvis menyn med ”smörrebröd”, goda kakor, sallader och soppor och var dag erbjuds även gästerna två varmrätter till lunch. Vad passar bättre till efterrätt om inte den egenhändigt producerade och väldigt goda mjukglass med topping av antingen kanelbulle eller kolasås, eller kanske bägge ifall man ber snällt? Därefter blir det promenad i sakta mak kring odlingar och rosor med en bägare mjukglass.

Slottsträdgårdens Kafé är ett lågmält och snällt kafé som Rekommenderas högt och ljudligt, allt till tongångar av närodlat och ekologiskt!

 

Slottsträdgårdens Kafé

(bakom Malmöhus Slott)

Malmöhusvägen 8
040-30 40 34
kontakt@slottstradgardenskafe.se

slottstradgardenskafe.se

Rekommenderas