GlassAkademin.se – Recept, Ställen & Maskiner

KONDITOR

Tävlingsdags och VM-kval för Svenska Konditorlandslaget i Genève

På söndag den 24 januari är det VM-kval för Svenska Konditorlandslaget i Genève. För det svenska laget tävlar Maria Grave och Lina Östberg. Målsättningen är att placera sig som en av de tre bästa nationerna och därmed direktkvalificera Sverige till konditor-VM, Coupe de monde de la Patisserie.

Under 5 timmar ska de tävlande tillverka en sockerskulptur, en chokladskulptur (skulpterad utifrån ett 23 kg tungt chokladblock) en tallriksdessert i 10 portioner och en glasstårta (glassen får man ta med sig in men den måste glaceras och dekoreras på plats). Alla lagen tävlar på söndagen och det svenska laget startar i morgongruppen klockan 06:00 tillsammans med Danmark, Spanien och Ryssland.

Många timmars arbete och träning ligger bakom tävlingsdagen. Det nuvarande laget sattes samman i maj 2015 och tävlingsdagen i Geneve blir det 15:e gemensamma passet.

Sveriges tävlingstema, Studio 54, har laget gemensamt utvecklat. Ett flexibelt tema som tillåter fritt spelrum för färg, form och kreativitet.

källa o bilder o artikel: Journal Chocolat
mera om tävlingen hittar du på: cmpatisserie.com/european-cup-2016

 

Lina Östberg och Tony Olsson diskuterar övningsskulpturerna inför tävlingen i Genève.

Lina Östberg och Tony Olsson diskuterar övningsskulpturerna inför tävlingen i Genève.

 

Rekommenderas