GlassAkademin.se – Recept, Ställen & Maskiner

GLASS

VITLÖKSGLASS

Idag den 11 september är det Kebabens Dag – Vad passar bäst till kebab? VitlöksGlass såklart! Chili till?

Ingredienser

5 huvud Vitlök (huvud, inte klyftor)
3 tsk Smör
1 liter Vispgrädde
4 Äggulor
1.5 dl Strösocker

så här gör du:
Skala vitlökarna och lägg det på en bit folie, lägg på 3 tsk smör, vira ihp och baka dem i ugnen på 200 grader i 1 timme. Låt svalna och tryck ut purén. Mixa lite grädde och vitlökspurén tills den är slät. Blanda resten av vispgrädden och sockret i en kastrull och värm under omrörning tills det kokar och häll det över de lätt uppvispade äggulorna, vispa kraftigt. Tillsätt vitlöksgrädden och blanda. Låt svalna. Kör glassmeten i glassmaskin.
Servera glassen och njut med dina favorit nötter strödda över

Ett recept lånat från tasteline.com

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.