GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

REPORTAGE

Yogiboost – frozen yoghurt med extra allt

Väl inne i de färgglada lokalerna på Yogiboost möts jag av Ludvik som ger mig ett leende och önskar GlassAkademin välkommen. Inom kort har jag även hälsat på sönerna David och Andreas och med andra ord har jag träffat hjärtat i det passionerade familjeföretaget Yogiboost.

Innan vi sätter oss ner för vidare samtal går jag ner till avdelningen frozen yoghurt där jag väljer smakerna vanilj, choklad, banan och jordgubb. Jag hoppar över toppings då jag vill känna smakerna i dess renaste form. Det känns fräscht och gott med tydliga smaker och textur.

–       o      –

Hur kommer det sig att ni startade Yogiboost? Vi i familjen är glassnördar som alltid kollat in glasställen på de orter vi besökt. En viktig faktor var när jag jobbade på ett svenskt storföretag i USA för femton år sedan, säger Ludvik. Då åkte jag runt i hela USA och i varje stad letade jag upp nya glasställen och redan på den tiden fanns det frozen yoghurt koncept som jag skarpt gillade och min önskan på den tiden var att någon skulle öppna något liknande i Sverige så att jag kunde bli konsument.

För ungefär ett och ett halvt år sedan kom vi familjemedlemmar fram till att vi skulle göra något tillsammans. Andreas var färdig med sin utbildning på universitetet och David var sugen på något nytt så varför inte inte starta upp ett Frozen Yoghurt koncept? Sagt och gjort. Vi gjorde en affärsplan, analyser och kollade in både inhemsk och utländsk marknad och sedan var bollen i rullning.

På Yogiboost är utbudet stort. De tillhandahåller 10 smaker av frozen yoghurt däribland laktosfri yoghurt. Fettinnehållet är 0,5 procent och det finns även sockerfritt. Du kan välja bland oändligt många så kallade godistoppings men du finner även nyttigheter såsom müsli och diverse färska bär i form av melon, jordgubbar, vindruvor, mango mm. Vi är inga hälsopoliser men vi vill se till att vi har något för alla, säger Ludvik. Helt enkelt ”kunden skapar sin egen upplevelse”. Det är en fröjd att se våra kunder då de själva designar sin egen boost med ett smajl på läpparna. Detta är en del av framgången. Vi ändrar ständigt på smakutbudet så att kunden kan få nya smakupplevelser. På sociala medier har vi många följare som ständigt gör inlägg och förfrågningar och på så vis är de med och påverkar vårt utbud. Fantastiskt kul säger Ludvik och skrattar. Medan vi sitter och pratar vandrar människor i olika åldrar in i lokalerna och drar i spakarna och nästan ljudlöst slingrar sig yoghurten ner i de färgglada bägarna innan de vägs in för betalning.

Hur ser ni på framtiden? Vi valde att starta på hemmaplan och öppnade på Emporia i slutet på maj och i Väla centrum i Helsingborg den 30:e november och målet är att öppna 4 nya butiker under 2014 och att det är redan klart att vi öppna på Galleria Boulevard i Kristianstad i samband med premiäröppningen av nya gallerian i höst. Siktet är inställt på att vi inom 3 år ska ha 10 butiker runt om i Sverige. Vårt alldeles nya ställe på Södra Förstadsgatan i Malmö Centrum är ännu ett steg i rätt riktning. Enligt oss på Yogiboost är detta inte en trend utan snarare en beteendeförändring vilket gör att vi även har planer på att ta oss vidare ut i Europa. Innan vi rundar av intervjun blickar jag ut över lokalerna och ser milkshakes, smoothies och frozen yoghurt.

Vi på GlassAkademin tycker Yogiboost gjort en imponerande resa så här långt och den positiva energin som familjemedlemmarna sprider är smittsam. Gör en utflykt till Yogiboost och skapa din egen upplevelse.

Yogiboost finns på:
Väla Centrum
Marknadsvägen 9
260 36 Ödåkra
och
Emporia
Hyllie Boulevard 19
215 32 Malmö

och

Södra Förstadsgatan 4
nära kanalen och Södertull
öppet mån-tors 10-21
fre-lör 10-22
söndag 10-21yogiboostvalaYogiboost på Väla i Helsingborg

 

yogiboostlogo

 

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.