GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

NYHETER

Kaffefestivalen 2015

Succén Kaffefestivalen är tillbaka. Under tre hela dagar, och nätter om man sätter fullt fokus på kaffet alltså, så blir det dofter och smaker av nyrostat specialkaffe att sprida sig över Stockholms söderhöjder. Det mesta sker ju på och i anknytning till Mosebacketerrassen där hela huset bjuder på provsmakning, kaffeskola, föreläsningar, tävlingar, mat och dryck (med kaffesmak såklart). I popup-butikerna kommer man kunna shoppa massor av roliga kaffeprylar och minimal med massor av kaffeproffs och vanliga kokkaffefans….och säkert en och annan glass också…om inget annat i en drink eller två 😀 Affogato är världens mumsigaste glass o espressodrink…

När dagarna går över i kvällar så öppnar klubbarna och barerna som då börjar servera stans bästa kaffedrinkar.

COFFEE BY DAY
Här kan du prova kaffe från hela världen, rosta kaffe i stekpanna, bli spådd i kaffesump och köpa hem ditt nymalda favoritkaffe. Eller varför inte köpa en egen kaffeplanta? På Kägelbanan blir det workshops på tema; Latte art, Espresso, Koppning och Att lyckas med kaffet hemma. Och på Stora Scen ges kvalitetsföreläsningar med kaffeproducenten Felipe Croce från Brasilien, barristavärldsmästaren James Hoffman och andra experter på kaffe. Detta och mycket mer får du uppleva på årets upplaga av Kaffefestivalen.

COFFEE BY NIGHT
En exklusiv kaffeklubb huserar i Champagnebaren på våning 7 och här serveras kaffedrinkar, kaffeshots och en vidunderlig utsikt över Stockholm. Skönt häng till soft musik från erkända DJ:s. För alla party- och danssugna vrider vi till kvällen upp volymen några snäpp.

Klubbar blir det även i Södra Bar och i Mosebacke Etablissement.

Alla är välkomna!
Mer info hittar du på länken här! kaffefestivalen-2015

och lite till här undertill!!

mer om Kaffefestivalen 2015
Ett kaffeinferno till rykande het musik
Succéfestivalen är tillbaka. I dagarna tre sätter vi fullt fokus på kaffe. Från Mosebacketerrassen kommer dofterna från nyrostat specialkaffe att sprida sig över Söders höjder. I hela huset blir det provsmakning, kaffeskola, föreläsningar, tävlingar, mat och dryck (med kaffesmak såklart). Och i pop-up butikerna kommer man kunna shoppa massor av roliga kaffeprylar. När dagarna går över i kvällar öppnar klubbarna med heta artister och DJ:s.

Coffee by day
 – Här kan du prova kaffe från hela världen, rosta kaffe i stekpanna, bli spådd i kaffesump och köpa hem ditt nymalda favoritkaffe. Eller varför inte köpa en egen kaffeplanta? På Kägelbanan blir det workshops på tema; Latte art, Espresso, Koppning och Att lyckas med kaffet hemma. Och på Stora Scen ges kvalitetsföreläsningar med kaffeproducenterna Felipe Croce och Marcos Croce och andra experter på kaffe.  Detta och mycket mer får du uppleva på årets upplaga av Kaffefestivalen.
Coffee by night
 – Klubbliv i Champagnebaren på våning 7 där vi serverar drinkar, skönt häng, soft musik med DJ:s och en vidunderlig utsikt över Stockholm. För alla party- och danssugna vrider vi till kvällen upp volymen några snäpp.
Klubbar med spännande DJ:s blir det även i Södra Bar och i Mosebacke Etablissement där vi också serverar Coffee cocktails hela kvällen lång.

PROGRAM
Engelsmannen James Brewster finns också på plats med sitt Electro-acoustic Café. Electro-acoustic Café är en ljudinstallation som består av en helt funktionell espressobar. Man får helt enkelt lyssna på sitt kaffet innan man dricker det. Ljuden från hela processen av att göra kaffe fångas av kontaktmikrofoner. Dessa sitter på olika delar inuti espressomaskinen – droppskålen, vattenkokaren, pumpen, vattentank mm. Kontaktmikrofoner fästs även vid kvarnen och mjölkkannan. Ljuden sedan förstärks och subtilt manipuleras av digitala effekter. Resultatet hör man i realtid som ens individuella kaffe görs. Alltså hela kaffeprocessen upplevs ’live’ så att säga. Därför är ljudupplevelsen unik för varje kopp som görs. Tanken är att det ska kännas som om man är inuti espressomaskinen samtidigt som kaffet görs.  Vid slutet får man så klart även dricka kaffet!

I Södra Bar Lördag: kl 14, 15 & 16 , söndag: kl 13, 14 & 15.
FÖRELÄSNINGAR PÅ STORA SCEN

Lördag 29 aug
13:00-14:00  ”Sharing is caring – and there is no perfect Pepsi” Patrik Rolf Karlsson

15:00-16:00  Hur skapar vi en hållbar kaffeproduktion – Felipe Croce & Marcos Croce kaffebönder från Brasilien

17:00-18:00  Kafferevolution & Brödmanifest – Sebastian Boudet & Johan Damgaard

19:00-20:00  A film about coffee. – Film om specialkaffe runt om i världen.

20:30 Kaffe & cocktails – från dåtid till nutid

Söndag 30 aug
12:30-13:30  ”Sharing is caring – and there is no perfect Pepsi” Patrik Rolf Karlsson

14:00-15:00  Hur skapar vi en hållbar kaffeproduktion – Felipe Croce & Marcos Croce kaffebönder från Brasilien

15:30-16:30  Kaffe & cocktails – från dåtid till nutid

Psst! Du vet väl att du kan hämta ditt festivalband på Södra Teatern eller hos Johan & Nyström på Swedenborgsgatan 7? Festivalbanden går att hämta ca 1 vecka innan festivalen.

Kaffefestivalen är ett samarbete mellan Södra Teatern och kafferosteriet Johan & Nyström. Huvudsponsorer är Oatly och partners är Moccamaster och Hermelin. Alla finns självklart på plats under festivalen med popup-butiker och demonstrationer av sina produkter.

Med reservation för eventuella ändringar

Mer info hittar du på länken här! kaffefestivalen-2015

Rekommenderas