GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

NYHETER

Kenneth Erlandsson på SNÖ är vinnaren av Svenska Glassmästerskapen 2016

SNÖ som drivs av Kenneth Erlandsson från Stockholm utsågs till Svensk glassmästare i Sveriges första officiella SM i glass som avgjordes 28 april på Stockholmsmässan under GastroNord.
– Det här är fantastiskt kul! Jag har jobbat hårt länge inför tävlingen och nu blir man ju så glad! säger Kenneth Erlandsson på SNÖ, som varit i branschen i många år och ägnat de sex senaste åren åt framför allt glass.
Juryns motivering lyder: ”För en hög nivå i alla de fyra kategorierna samt visat prov på härlig kreativitet och har haft stor kunskap om konsistenser och råvaror. Vinnaren av Svenska glassmästerskapen 2016 är SNÖ.”

Kenneth Erlandsson och SNÖ, fick den högsta sammanlagda poängen i de fyra i kategorierna hasselnötsglass, jordgubbsglass och citronsorbet samt Glassmästarens favorit; en egen valfri smak av sorbet eller glass. SNÖ fick två silver, ett brons samt en guldmedalj i Glassmästarens favorit som var en myntaglass med gurka och melon.

Guldmedalj i hasselnötsglass tilldelades Finnmans kalasglass från Skogås i Stockholm och guld i citronsorbet gick till Karlskronaglass i Karlskrona. I kategorin jordgubbsglass utsågs silver som högsta medalj och den tilldelades SNÖ. Glassarna bedömdes efter smak, konsistens och struktur.
Tävlingsledare var konditor, Tony Olsson, bland annat lagledare för konditorlandslaget och konditor Magnus Johansson, bland ansvarig för Nobeldesserten i 10 år, var juryns ordförande.
Övriga deltagare i juryn var Josefine Baummann, Chokladfabriken, Årets konditor 2011; Per Klein, Lundbergs Konditori Gröndal, Årets konditor 2003; Lina Östberg, Konditorlandslaget, Sthlm Dessert och Choklad; Anders Oskarsson, Årets konditor 2015, Nilssons Konditori i Oskarshamn; Martin Gregori, Gelato Academy, Valmar och Christian Bonfiglioli, Gelato University, Carpigiani.

Tävlingen arrangeras av GastroNord i samarbete med Föreningen Årets Konditor.

GastroNord & Vinordic pågår 26-29 april på Stockholmsmässan. Mässorna arrangeras vartannat år och är norra Europas viktigaste fackmässor för hotell, restaurang, storkök och snabbmat.

Pressmeddelande  •  2016-04-28 17:26 CEST
För mer information, kontakta:
Daniel Fritzdorf, projektchef, daniel.fritzdorf@stockholmsmassan.se, + 46 70 789 41 96
Lotta Signeul, pressansvarig, lotta.signeul@stockholmsmassan.se, + 46 70 789 43 36 
www.gastronord.se, www.gastronomicweek.se

Rekommenderas