GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

NYHETER

Osmältande Glass snart verklighet

Glass som inte smälter under soliga dagar låter kanske som en dröm. Men inom 3 till 5 år tror några brittiska forskare att glass som inte smälter under varma och soliga dagar. De har nämligen upptäckt ett protein som gör glassen blivit mer motståndskraftig mot värme. Proteinet gör även att glassens konsistens blir ”lite lyxigare” för proteinet förhindrar bildandet av iskristaller, skriver man i The Telegraph.  ”– Vi är glada över potentialen som denna nya ingrediens har för att förbättra glass, både för konsumenterna och för tillverkarna”, säger projektledaren professor Cait MacPhee till tidningen.

På Glassakademin ser man med förundran och hoppfullhet efter fler nyheter kring proteinet. .  men man muttrar även ”Vad är vitsen? Smältandet är ju en del av idéen som gör det extra gott att njuta en god glass!? Eller?”

Rekommenderas