GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

LOLLY POP ICE CREAM - Glasspinnar

Vattenmelon Margarita Popsicle

Många förknippar direkt brainfreeze till popsicles men med denna coola törstsläckande melonpinne kommer bara att dra dig djupare ner i njutandets hängmatta. Det finns två vägar att gå – antingen bestämmer du dig för att göra en boozy-popsicle  eller en alkoholfri version – garanterat blir vilka som succé och ooootroligt goda i dessa vattenmelonsäsongstider.

Herregud, jag såg vattenmeloner för 15:- kilot häromdagen! Bara det!?

Ok! To the hardware. Margaritas görs ju traditionellt med lime men det funkar fint, kanske till och med bättre med citroner men det är upp till dig vad du tycker blir bäst.

Jag använde tequila i boozy-varianten men den alkoholfria varianten är troligen att föredra för då behöver du inte jaga fram en slatt tequila i skåpen eller springa till systemet bara för att göra en popsicle – det är egentligen bara att tillsätta vatten, citron eller limefrukt. Vad du än väljer så blir det läckert gott ändå.
Tänk bara på att salt gör att vätskan dras ur popsiclen. Saltet som finns i slutet av receptet tillsätter du alltså när du serverar. Det blir som som en extra liten kick till boozy-popsiclen åt de som önskar.

Förberedelsetid 15 minuter
OBS! Till dig som vill göra alkoholfria Popsicles – ersätt spriten med cirka 1/4 dl vatten blandat med lite extra lime/citronjuice.

Det blir 7-8 popsicles beroende formarnas storlek

ingredienser
7,1 dl vattenmelon
0,6 dl eller 4 msk socker
1 tsk citronskal
0,6 dl eller 4 msk kopp citronsaft
0,6 dl eller 4 msk kopp tequila – går såklart att utesluta helt men ersätt då mängden med vatten
2 msk tequila eller cointreau – spriten går såklart att utesluta helt. Men serätt mängden
lite Havssalt, för servering

Så här gör du:
1. Mixa vattenmelon, socker, citronskal, citronsaft och eventuellt tequila eller cointreau tills det blivit hyfsat slät popsiclesmet. Cirka 1-2 minuter brukar räcka. Häll och mosa, passera, genom en finmaskig sil i en stor skål och kasta eventuella fasta ämnen och kärnor som blir kvar.

2. Häll vattenmelon Popsicleblandningen i formar eller pappersmuggar och sätt sedan i träpinnar. Direkt in i frysen med dem, gärna över natten, tills du ska servera dem till fröknarna Fräken eller tennisläraren.
Precis innan du serverar boozy-varianten fixar du fram en liten skål med havssalt doppa dem i.

Grundreceptet lånat från chocolatemoosey.com

Rekommenderas