GlassAkademin.se – Recept, Ställen & Maskiner

RÅVAROR

Vattenmelon

Vattenmelon (Citrullus lanatus) är en art i familjen gurkväxter, som ursprungligen kommer från Kalahariöknen i södra Afrika. Den är numera odlad och förvildad i varma områden i hela världen. Arten är känd för sina smakliga frukter. Frukten, som egentligen klassas som bär, är minst 20 cm lång, ofta betydligt större. Den är kal och grönmönstrad. Fruktköttet är först vitaktigt men vid mognaden rött eller gult. Fröna är plattade, svartbruna och blanka.

Liten melon-shopping-guide
Hur väljer man den allra bästa vattenmelonen hos grönsakshandlaren då? De flesta livsmedelsbutiker har ju melon året runt men just nu är hyllorna dignar av utsökta grönrandiga rackare som passar perfekt till det mesta. Köp en hel men se efter att den är hyfsat symmetrisk i storlek, helt fri från blåmärken och bulor. Dessutom bör den vara tung för sin storlek – tänk på att en vattenmelon består av 92 procent vatten. En sak till är att melonen bör ha en gul ”solfläck” på undersidan, vilket indikerar att melonen levt ett gott och lyckligt liv i solen och varit där tillräckligt länge för att mogna på hemmaplan så att säga. När du väl valt din melon med omsorg så glöm inte att tvätta av den innan du skär upp den.

Vad kan man göra för glass av vattenmelon? Lär här vattenmelon-margarita-popsicle

Rekommenderas