GlassAkademin.se – Recept, Ställen & Maskiner

KONDITOR

BAK- & CHOKLADFESTIVALEN 2018 11-14 OKTOBER

Finalisterna i Årets Konditor 2018 kommer att göra upp om den prestigefyllda titeln Årets Konditor under Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan 11-12 oktober 2018.
#bakochchokladfestivalen
BAK- & CHOKLADFESTIVALEN 11-14 OKTOBER 2018
Nordens godaste mötesplats!

Under BAK- & CHOKLADFESTIVALEN är det dessutom dags för årets kanske godaste och mest spännande tävling.

Nämligen Bästa Glass-Bakverk!
Slå ihop ett favoritbakverk och din bästa och godaste glass i en oemotståndligt och perfekt symbios.

läs mer på chokladfestivalen.se

Det är inte så konstigt att en festival som bara handlar om bakning och choklad bara blir större, bättre och allt mer besökt för vart år. Det är trots allt under bara några dagar som cirka 90 utställare, 40 000 besökare + en hel del andra Bak och Chokladälskande människor samlas för att njuta årets bästa gourmetmässa under ett samma tak! Precis som tidigare års festivaler finns det ett tydligt tema som färgar allt som görs, tävlas, njuts och presenteras. I år är temat: Tivoli.
Årets tävling består av fyra delmoment som ska skapas på 10 timmar fördelat på två dagar.

Välkommen är man den 11-14 oktober 2018 på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Torsdag 11/10: 11.00-19.00
Fredag – Lördag 12-13/10: 10.00-18.00
Söndag 14/10: 10.00-17.00

Årets Konditor
Finalen i Årets konditor går av stapeln 11/10 kl. 11.50 och fortsätter på fredagen 12/10
Tävlingstid dag 1 – Årets Konditor 2018, som i år firar 30-årsjubileum.

Årets tema är tivoli, som ska inspirera finalisterna i de fyra delmomenten:

– en jurytårta samt en eller flera tårtor som totalt ska räcka till 40 personer ska skapas med arbetad dekor.
– tre olika sorters söta finger foods där minst en ska vara chokladdoppad.
– tallriksdessert – 12 st.
– hemligt moment där finalisterna får visa sin kreativitet.

De fem finalisterna tävlar om den ärofyllda titeln Årets Konditor 2018.

Finalisterna är:

  • Andrea Olsson, från Värmland, arbetar som restaurangkonditor på Körunda Hotell & Konferens i Stockholm.
  • Anicka Larsson, från Gotland, driver och arbetar som konditormästare på Handgjort i Stockholm. Tyvärr har Anicka fått förhinder att delta i tävlingen och ersätts därför av Franciane Tartari, som arbetar på FIKA by sPIS i Kiruna.
  • Magdalena Larsson, från Göteborg, arbetar som konditor på Cederleüfs & Svenheimers Bageri och Konditori i Göteborg.
  • Disa Molin, från Göteborg, arbetar som konditor på Nääs Fabriker Hotell & Restaurang Göteborg.
  • Anna Josefsson, från Göteborg, arbetar som bagare och konditor på Upper House i Gothia Towers i Göteborg.

Kl. 11.50 och 13.00 presenteras finalisterna på tävlingsområdet.

läs mer på chokladfestivalen.se

Mitt bästa bakverk

Dela med dig av ditt bästa bakverk och ta chansen att vinna en konditorkurs hos stjärn-konditorn Magnus Johansson för dig och en vän! Alla som deltar får dessutom en entrébiljett till Bak- & Chokladfestivalen 11-14 oktober 2018!
Finalen av Mitt bästa bakverk går Lördagen 13/10 kl. 10.10

Roy Fares Trophy – Sveriges godaste, roligaste och mest kreativa cupcake.
Finalen av Roy Fares Trophy går Lördagen 13/10 kl. 12.45

VAD VINNER DU?
Vinnaren kammar hem Roy Fares super-trofé och andra finfina priser. Alla som skickat in ett bidrag får dessutom en fribiljett till Bak- & Chokladfestivalen!

Välkommen den 11-14 oktober 2018 på Stockholmsmässan i Älvsjö.

läs mer på chokladfestivalen.se

Rekommenderas