GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

KONDITOR

Göteborgs Choklad, Lakrits & Delikatessfestival 2016 – CHOKLADKALASET!

Paradiset för alla Choklad, Lakrits, Delikatess & Dryckesälskare!
Nordens största mässa i sitt slag! Det är dags för Göteborgs
Choklad, Lakrits & Delikatessfestival 2016 – CHOKLADKALASET!

Nu är det snart dags för 10års jubileum av Göteborgs Choklad, Lakrits & Delikatessfestival, datumet att boka in i din kalender är 14-16 oktober 2016.

Under 3 dagar är detta platsen för alla choklad, lakrits och delikatessälskare, där vi nu även ger entusiaster av ädla drycker en dubbelt så stor avdelning där allt från Vin, Champagne, Whisky till Rom och Avecer från A-Ö presenteras. Med över hundra utställare med produkter och från hela världen, kommer du att hitta vad dina smaklökar söker. Denna mässa/festival har något för alla både stor som liten, gammal som ung.

För att få plats med dubbelt så många utställare som tidigare flyttar vi in i nya fantastiska lokaler Eriksbergshallen. Denna fantastiska mässhall ger oss nu chansen att växa och ge alla besökare och utställare den plats och rymd som de önskar sig. Fina, ljusa och välplanerade lokaler i ett plan.

Vi har förenklat för dig som besöker vår hemsida för att få all information om festivalen! Ovanför hittar du knappar för att komma till vissa sidor, men fortfarande kan du använda knapparna längst upp på sidan. För våra besökare är det 3 knappar som är extra viktiga.
För besökare – Här hittar du all information om festivalen , biljetter och information om provningar och om festivalens gratistransporter till & från Eriksbergshallen.
Våra utställare – här kan du läsa om alla våra utställare och besöka deras hemsidor för att se deras produkter. Alla utställare är uppdelade i olika produktgrupper.
Webbshop – Har kan du snabbt, säkert och bekvämt köpa entré och provningsbiljetter och samt rabatterade biljetter via vår webbshop Billetto.se. Nedan hittar ni NYHETER på årets festival. Du kan även läsa mer om festivalens roliga tävlingar och mer om vårt 10 års jubileum. Hjärtligen Välkommen!
Paradiset för alla bakningsintresserade!

Vinnare av Dessertmästaren 2015
Martin Morand är idag en av Sveriges mest tävlingsmeriterade konditorer. Nu i höst åker han ner och tävlar på sitt fjärde matlagnings-OS tillsammans med Skåne Kulinar. Martin var en av deltagarna i dessertmästana som sändes på Kanal 5, där han stod som slutlig segrare efter att ha slagit ut sin lagkamrat Jonas Nilsson i finalen och kunde titulera sig som Dessertmästare 2015. På Göteborgs Choklad, Lakrits & Delikatessfestival kommer han tillsammans med Jonas Nilsson stå i Bakers AB´s monter och göra desserter, tårtor, praliner, petit fourer samt choklad- och sockerdekorationer.

En kille som brinner för mat som desserter, vet alltid vad han vill och kommer aldrig sluta skapa drömmar, målet som passionerad matkreatör är att bli en av dem som skapat något inom gastronomin och inte bara lagat rätterna. Douglas är känd bl.a från kanal 5 tävlingsprogram Dessertmästarna. Douglas Spiik har även varit en del i Culinary Team West of Sweden i 11 år med medaljer av ädlaste valör fån World cup och mat OS. Douglas Spiik träffar du i festivalens Bak & Kökslabb, där han lär ut sina fina recept & idéer hur man lyckas i köket. Passa på även att besök hans monter B9 inne på festivalområdet
”Det söta livet” Praliner & Choklad med Jonas Nilsson.

Träffa Jonas Nilsson konditor & kock med styrka för att tillverka unika praliner och chokladdesserter. Jonas var en av deltagarna i Dessertmästarna 2015 där han hamnade på silverplats bredvid Martin Morand. Idag är han verksam som köksmästare på sin brors restaurang 19hundra i Ängelholm. Utöver detta driver han sitt egna företag JN Chocolate där han & Martin Morand håller kurser i allt som har med bakverk att göra. Dem tillverkar även Praliner till årets alla högtider i unika utgåvor där smak möter konst.Jonas tog även hem ett Guldbord i Vm i luxemburg 2014 med det regionala kocklaget Skånekulinar. Just nu tränar han Inför OS i oktober i Erfurt.

Mest intressant är kanske den nya avdelningen Bakning, Dessert & Glass!
Bakning har blivit en riktigt trend i Sverige och vi vill ge alla dessa besökare en egen avdelning. Här hittar ni Bakningsprodukter, kryddor, redskap för bakning, choklad och glasstillverkning. Här hittar du även vårt provkök, där okända kändisar från TV och olika baktävlingar kommer att kunna ge dig tips och visa sina hemliga recept för alla intresserade …
men givetvis händer det massor och mycket, mycket mer på

Eriksbergshallen, Maskingatan 11
Göteborg
@Goteborgschokladfestival

Festivalens öppettider
Fredag 14 oktober, press välkommen från kl 11:00-21:00

Lördag 15 oktober kl 10:00-19:00

Söndag 16 oktober kl 10:00-17:00

mer om Göteborgs Choklad, Lakrits & Delikatessfestival – CHOKLADKALASET hittar du här http://chokladkalaset.se

och hittar du gör du med hjälp av kartan här inunder…

 

Rekommenderas