GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

NYHETER

Bäver-rumpa-vanilj i glassen 2014?

Smakar verkligen päronglass päron bara för att det ser ut som päronglass eller gör en pärongrön färg att till exempel en citronglass smakar annorlunda? De frågorna ställs eventuellt i ett nytt perspektiv om man gör egen päronglass hemma med grädde, ägg, socker och päronmos. Å ena sidan blir glassen inte alls grön och å andra sidan – om man valt goda päron så blir den underbart ”pärongod”. Kanske smakar den inte som en päronglass precis men god blir den.

Att det finns konstgjord vaniljessens som används i till exempel glass och bakverksprodukter är känt sedan länge och även att denna konstgjorda essens ofta smakar just lite ”konstig” i jämförelse med glass där riktiga vaniljbönor med frön och pasta använts. Men nu har det uppdagats att även bävrar producerar smak och doftämne som kan användas i samma produktsammanhang. Bävrarna har nämligen beskaffats med ett slags markeringskörtel som sitter precis vid djurens analöppning. Vid vissa reaktioner och tillfällen kan bävrar spraya allehanda ting med en underbar vaniljarom, direkt ur rumpan. Åh, dessa fantastiska och exotiska djur. Man undrar hur det egentligen smakar och en annan fråga är ju om aromen går att använda kommersiellt och hur isåfall ska bäver-rumpa-vanilj deklareras på eventuella förpackningars innehållsförteckning?

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.