GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

GLASSMASKINER

CUISINART ICE40BCE

 

Med Cuisinart ICE-40BCE är generellt sett den glassmaskin som blivit känd för att vara lättanvänd, snabb och effektiv. Man gör en ganska stor dos glass på ungefär en halvtimme och då ganska så stora doser, för att inte säga mängder glass, på en och samma gång eftersom Cuisinart ICE-40BCE har två skålar. Skålarna rymmer en liter vardera och tack vare det kan du också göra två olika smaker, eller både gelato och sorbet. Samtidigt!

Förutom det att den är så tjusig och rejäl så är den också lyxigt elegant. Rostfritt stål i symbios med snygg och lättanvänd design. Därför tycker de flesta också att Cuisinart ICE-40BCE passar som pricken över i i köket som den tjusiga och frestande användbara köksmaskin den verkligen är och blir hos dig.

Jag gillar verkligen också designen med knapparna som är placerade på fronten av maskinen och att locken till behållarna är genomskinliga, så att man ser vad som händer utan att behöva lyfta på något eller stanna maskinen mitt i processen. Det kan tyckas självklart att det också finns det två olika blandningsverktyg och skålar som är löstagbara.

Det är detaljer som bara är snygga och funktionella utan sådant som förenklar hemmaglassmakeriet oerhört vid tillverkning, diskning och rengöring. Och på tal om behållarnas lock, Easylock som man valt att kalla dem, gör det också möjligt att blanda ner ingredienser – till exempel nötter, frukter, chokladhack och liknande – senare i glasstillverkningsprocessen.

Cuisinart ICE-40BCE får toppbetyg av de danska experterna på konsumentrådet Tænk som bland annat nämner de två skålarna och den höga kapaciteten som positiva detaljer. Men med tilläggen att de tyckte att ”man kan med fördel köra maskinen i ett annat rum än det man befinner sig för att maskinen väsnas en hel del”.

Pris: 1 572:- hos Bagaren och Kocken

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.