GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

GLASSTÄLLEN, Ö-SVERIGE

Gute glass – Riktig glass på Gotland

 

Gute glass tillverkar glass på Gotland – helt utan tillsatser! Den del av visionen är också att ”kunna bidra till en sundare matkultur för kommande generationer”. Självklart är det bar gotländsk mjölk och grädde från gotländska gårdar och likadant är det med äggen som också kommer från lokala farmare Inget annat är gott nog i vår glass.

På Gotland finns Gute Glass året runt i de flesta ICA och KF butikerna och under sommaren finns deras glass på ytterligare 40 olika ställen, glasskiosker och restauranger. Glassen finns även hos andra återförsäljare som till exempel  i Stockholm där det också är många butiker som satsar på riktig glass. ICA, KF och ställen som Cajsa Warg för att nämna några.

”Det kunde lika gärna varit något annat!
Någonstans på vägen gick det fel i livsmedelsindustrin! Fin fin kyckling fylls med vatten för att väga mer! Den tappar sin smak och måste fyllas med tillsatser för att smaka kyckling igen! Här någonstans föddes dagens Gute Glass och RIKTIG GLASS! Guteglass bildades en gång på 80-talet men lades ner och har inte alls varit i gång de senaste åren. Vi tog det till oss och började göra om alla recept. Vi ville göra en helt igenom gotländsk produkt med gotländska råvaror och helt utan tillsatser. Lite som dagens livsmedelsindustri – fast tvärtom! Att det blev glass var kanske en slump – det kunde lika gärna varit något annat!”

 

Honung & Saffran
Choklad
Vanilj
Salmbär
Gutepolka
Kaffihalve
Lummelumba
Smultron
Jordgubb
Blåbär
Hallon & Yoghurt
Fläder & Citron Sorbet
Salmbärsorbet
Blåbärsorbet
Jordgubbsorbet
Smultronsorbet

Gute glass
Gotlandsglass AB
Barlingbo Stava 300
621 78 Visby
tel. +4672-745 54 77

Öppettider
April- Maj Fredag- Söndag 11-17 (med reservation för ändringar)
1 juni- 21 Juni 11-17 (med reservation för ändringar)
22 juni- 16 augusti 9-23 (med reservation för ändringar)
Eftersäsong kl. 11-19 (med reservation för ändringar)

guteglass.se

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.