GlassAkademin.se – Recept, Ställen & Maskiner

RÅVAROR

Hallon

Hallon (Rubus idaeus) är en buske som växer vilt i nästan hela Sverige och som odlats sedan renässansen. Vanligast är hallonen röda men även gula förekommer. Bären börjar mogna runt juni, men den stora skörden kommer i slutet av juli/augusti De äts som de är eller används till sylt, marmelad och saft. Speciellt goda är de till glass, i sorbet eller andra desserter.

Hallonsorter
Autumn Bliss – härdig till och med zon 4
Glen Moy – härdig till och med zon 2
Glen Prosen – härdig till och med zon 2
Golden Queen – härdig till och med zon 6
Haida – härdig till och med zon 5
Malling Exploit – härdig till och med zon 4
Muskoka – härdig till och med zon 6
Preussen – härdig till och med zon 5
Risarp Dessert – härdig till och med zon 5 (förädlad Veten)
Veten – härdig till och med zon 4

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.