GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

GLASSTÄLLEN, SKÅNE

LOMMA GLASSFABRIK

 

Redan på håll ser glasscaféet Lomma Glassfabrik verkligen fräscht ut där det ligger på en egen hörna vid hamnpromenaden i Lomma. Det ser somrigt och inbjudande ljust ut trots det småkalla vädret som råder för dagen vid GlassAkademins besök.

Glassfabriken vill ju såklart kunna erbjuda kunderna en så bred variation i smaker som möjligt och erbjuder även glass åt laktosintoleranta och allergiker berättar de. Men det är ju inte bara de naturliga valen av ingredienser som utgör vad som finns i diskarna utan även hur smaker och kombinationer fungerar ihop. I den välfyllda glassdisken trängs de mer välkända smakerna choklad och vanilj med till exempel både mandelgelato och bärsorbeter.

Vi i GlassAkademin provade, efter att ha fått smakprov på allt (!) i disken, till slut cheesecake, citronsorbet och vanilj. Särskilt cheesecake imponerar stort med den extra skjutsen som de mjuka smakerna får av kollisionen med den karaktäristiska syrligheten från blåbären. Just att det är svenska blåbär gör att det blir extraordinärt gott och välbalansera.

Vi går smått förundrade efter besöket i Lomma. Kanske är det så att om man verkligen älskar det man gör, så är det stora chanser att andra också älskar det. Med lite rosa dunster i blicken som man återvänder till Lomma glassfabrik och då kanske slår sig ner på kajsidan mitt över hamnsvattnet där glassfabriken även fått hand om kiosken.

Lomma Glassfabrik
Kajgatan 26
Lomma

lommaglassfabrik.com

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.