GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

NYHETER, RECEPT

GLADARE NATIONALDAG med Roy Fares Nationaldagsglass

Roy Fares Nationaldagsglassbakelse är riktigt smarrig! En perfekt Faresskapelse att fira Nationaldagen med och en speciell favorit som alla bara goffar in, njuter fint och tar en till, och en till, och ännu en… Så mitt tips är att göra många fler än du tror ska gå åt. Skulle det bli någon bakelse över efter festen eller fikan?? – Well?! Good for you! 😀

Här är Roy Fares smarriga recept som räcker för 6 – 7 personer

Det här behöver du
1 paket gräddglass eller ännu hellre egengjord vaniljglass – recept här!
120 g rumstempererat smör
60 g (1 dl) florsocker
180 g (3 dl) vetemjöl
20 g (1 st) äggula
100 g vit choklad
Jordgubbssås
300 g jordgubbar
75 g (3/4 dl) strösocker
2 st lime

Så här gör du
Knåda samman rumstempererat smör, florsocker, vetemjöl och äggula i en bunke, för hand eller i en matberedare till en deg. Plasta degen och låt vila i kylen i 20 min.

Ta ut degen, knåda lite lätt och kavla ut på ett mjölat bord 3 – 4 mm tjock och ta ut 9 – 10 bottnar med en rund utstickare.

Fodra runda eller båtformade mazarinformar som är 8 cm i diameter och se till att degen går över kanterna, skär bort överflödig deg, nagga botten med en sked och stoppa in formarna i frysen i 20 minuter.

Sätt ugnen på 180 grader och grädda mitt i ugnen i 8 – 9 min, ta ut och låt svalna i formen. Smält vit choklad försiktigt i en bunke över ett vattenbad. Pensla insidan av varje skal med vit choklad och låt stelna helt.

Koka upp jordgubbar, strösocker och saften från två lime tills jordgubbarna är mjuka. Mixa med en stavmixer och häll allt igenom en sil så att du får en fin och len sås, låt svalna helt innan servering.

Lägg en kula glass  i varje mördegsskal.

Garnera med färska jordgubbar och jordgubbssås.

ett recept lånat av royfares.se där det finns ooootroligt mycket annat gott av Roy! Take a good look!!

naturligtvis går det att ta vilken glass som helst. Valet är ditt eget – så gör en egen god glass eller baka och fixa själv och låt kompisarna ta med glassen och montera tillsammans.

Fira Nationaldagen!

Rekommenderas