GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

GLASSTÄLLEN, SKÅNE

SALTSJÖBADEN – GLASS & KALLBADHUS

 

Ett strålande väder lockade ut GlassAkademin för att se vad som bjuds längs den västliga skånska kusten under de första sommarlovsveckorna. Dagens färd ledde oplanerat till Bjärreds mytomspunna Saltsjöbadens glasskiosk. I skogsgläntan ovanför äldreboendeområdet och kallbadhusbryggan bjuds det god skopglass och mjukglass i flarn eller bägare. Har man inte varit där så är det säkert så att de flesta ändå hört talas om stället.

För att ge dig en liten minnesglimt så har det sedan långt tillbaka funnits anledning att malmöbor i allmänhet plötsligt kan få för sig ”att köra en runda” förbi Lomma på grund av ovan nämnda kiosk. Visst förstår man nöjet i utfärden när man väl är på plats. Det är inte bara glassen eller utbudet som drar hit folk utan även miljön runt kring kiosken och inte minst stranden och promenaden ut till långa bryggan som blir halva nöjet. Det är mjukglassen som säljer bäst och det är den som det verkligen pratas om när Bjärred och glass nämns i samma andemening. Strutarna är välfyllda och kunderna ser riktigt förnöjsamma ut när de traskar iväg ner mot stranden.

Bjärreds saltsjöbad är ju ett anspråkslöst utflyktsmål som man kan dra med både mormor och småbarnen på för glass, picknic och strandpromenad eller varför inte bara lite mys. Om man vill och önskar en ordentlig måltid, ett dopp i det annars långgrunda havet erbjuder även Bjärreds kallbadhus middag och italiensk glass åt er som känner er sugna på något mera än bara promenad, mys och mjukglass. Kallbadhusets restaurang ligger en bra bit ut på bryggan nedanför ovan nämnda glasskiosk men är väl värt ett besök. Tyvärr var restaurangen stängd under vårt besök men en promenad ut dit är en trevlig upplevelse det med.

Saltsjöbadens glasskiosk & Kallbadhus
S. Västkustvägen 47
Bjärred

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.