GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

GLASSTÄLLEN, STOCKHOLM

Gelateria Italiana‬

 

Gelateria Italiana på Drottningholmsvägen i Stockholm tillverkar dagligen äkta gelato. Gärna hade Erina, som själv står för all produktion, velat tillverka gelato inför kunderna, men lokalen är nästintill bara ett precis lagom stort hål i väggen så det kunde lätt blivit lite trångt med både sugna kunder och pulserande gelatomaskiner och tillverkning på en och samma yta.

All glass och all sorbet tillverkas av naturliga råvaror för att garantera kunden en äkta, traditionsenligt tillverkad produkt som vi kan vara stolta över, och som är trogen våra anrika familjerecept. Det är helt enkelt äkta glass som förr i tiden. 
Filosofin vid tillverkningen är densamma som den alltid har varit, alltsedan Ciccio Ardizzone (Erinas morfars far) började tillverka glass 1916, d.v.s. att gelaton ska framställas med så rena, högkvalitativa produkter som möjligt, och och vara helt fri från kemiska tillsatser, färgämnen, konstgjorda aromer, konserveringsmedel eoch emulgeringsmedel.

Erina värnar för kvalitet och tradition.

Det är med detta mål som de sedan 1979 varit på jakt efter de bästa råvarorna efter enkla men strikta principer: Det ska vara som ”förr i tiden”.  Sorbet tillverkas av endast med färsk frukt, vatten, socker, samt med johannesbrödkärnmjöl som förtjockningsmedel. Gräddglassen(gelaton) tillverkas efter samma princip. Äkta, naturliga råvaror, färsk, svensk mjölk och grädde, ägg från frigående höns, socker, och johannesbrödkärnmjöl. Inget mer och inget annat.

Resultatet blir att Gelateria Italianas gelato alltid får smak och färg från riktiga råvaror,  efter säsong och tillgänglighet. Som exempel kan nämnas att jordgubbssorbeten kan variera från att vara ljust rosa, till djupt röd, allt efter säsong.

Gelateria Italiana‬
‪Drottningholmsvägen 22‬
112 42 Stockholm‎

‪08-653 01 40‬
gelateriaitaliana.se

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.