GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

GLASSTÄLLEN, NEWS, SVERIGES MITT

EJ Farm i Mullsjö

 

Har man väl hittat till Glassbaren och kaféet EJ Farm så lär det bli flera återbesök. Det ligger visserligen långt ut i skogen, kan man tycka, och det kan kännas lurigt att hitta till men har man väl hittat dit så lär det bli flera besök… ja, om man inte stannar kvar där för gott vill säga. Gillar man riktigt god glass och lantligt lugn och mys så är det absolut ett utflyktsställe som man kommer att trivas på – sommar som vinter.

Inför sommaren har EJ farm också börjat göra egen mjukglass som absolut inte innehåller några konstigheter. Nejdå, det är egen smet gjord av mjölk från grannens kor, egna ägg. Helt underbart god och precis, fast bättre, som man minns mjukglass från när man var liten. Men…Det finns en risk att smaka den! När du har smakat den kommer du att undvika all annan mjukglass.
Vågar ni ta risken ?

Vi kommer också starta med glasstårtor med spunnet socker runt inom snar framtid.

Dignande och fullmatade diskar med EJ Farms egna glasser och sorbeter och alltid med årstids- och säsonginspirerade smaker. Som vanligt är frysarna alltid fullmatade med nyproducerad kulglass i en massa smaker. Blandannat Morot/apelsin, Kola, Körsbärssorbet, Rödvinsglass, Lakrits, Rabarber, Jordgubbsorbet och några smaker till.

Under sommaren kan det allt som allt bli en 60 smaker som passerar i ett aldrig sinande och uppfinningsrikt utbud. Sommartid finns det såklart glass som Jordgubb, Skogsbär, Fläder och spännande Blomglasser och under hösten blir det ofta Rönnbärsglass och även Älgörtsglass men såklart finns alltid den egna smak-packade Supervanilj och fler ”vanliga” smaker. EJ Farm hämtar mjölk från grannens kor, har egna höns för äggen och de hämtar mycket från de egna markerna eller närområdena. Det blir inte alltid helt ekologiskt men med bestämd inriktning på att alltid göra godast glass.

Det är inte bara glass som finns i de mysiga lokalerna. På hyllorna i gårdsbutiken finns bland annat även egenproducerad Saft, Marmelad, Sylt, Granskottsirap, Björksav, Bröd, Ägg och massa annat gott.

Precis lagom till semstetrarna har EJ Farm även öppnat sitt B&B med övernattning i stora sängar fyllda med halm. Tanken är att erbjuda ett slags luffarboende där gästerna ska få sova på logen. Nåja, det blir nästan som förr i tiden fast i egna rum. Och fantastisk frukost med det mesta från gården. Det låter ju absolut inte fel i en riktig glassälskares sinne som då får möjlighet att sova över, bokstavligen direkt ovanpå glassfabriken. Meningen är man även ska kunna välja möjligheten att få göra glass tillsammans med EJ Farms egna glasskonditorer! Visst låter det som ett givet och mysigt event!

Det ligger cirka 50 min från Jönköping. (se kartan nedan)

EJ Farm
Hemryd Prästgården
56593 Mullsjö

Öppet är det torsdag, fredag, lördag och söndag 1100-1800 Hela Sommaren!

facebook.com/pages/EjFarm

Jan 0708917181
Eva 070201 15 41
Info@ejfarm.se

10686836_905626076128058_4638898465162778013_nEJ Farm på Facebook

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.