GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

GLASSTÄLLEN, KONDITOR, MALMÖ

Glass, Choklad och Lakrits på Ahlgrens

 

Det finns mycket i butiken Ahlgrens Konfektyr på Södertull i Malmö som många säkert får de där extra små hjärtslagen av redan innan de kommit in i butiken. Här finner man det som mest uppskattas i vad det gäller kvalitetspraliner, klassiskt lösgodis, engelsk kola och lakrits i de flesta former men även och såklart utsökt och god glass. Enligt utsago har ”Ahlgrens har stans goaste mjukglass med chokladdopp!”

Inför årets glassäsong har vi både mycket god skopglass i frysarna och mjukglass som passar både vår egen och kundernas smak berättar Stefan Bergh. Under årens lopp har det så även blivit att glassen fått sin givna plats i butiken under sommarhalvåret. Stefan delar gärna både med sig av sin profession och sitt intresse och berättar mellan glasskunderna att Ahlgrens även handtillverkar omkring 150 olika egna praliner. Under de senaste åren har vi haft olika sorters utbud av glass och i år föll lotten på SIA-skopglass. Det är hög kvalitet och goda smaker som alltid finns i fokus och år serverar Stefan och hans kollegor sina favoriter hallonsorbet och valnötsglass men naturligtvis finns de givna klassiska smakerna också – choklad, vanilj och så jordgubb förstås.

Det finns ju inte så många butiker som andas samma genuinitet kvar i Malmö och nu när intresset och kunskapen kring detta med goda ting är stort så har Ahlgrens flera gånger anordnat chokladprovning. Både butiken i Malmö på Södertull och Ahlgrens i Lund (på Lilla fiskaregatan) har öppet i stort sett alla dagar i veckan. Tanken är ju att kunna erbjuda stadsflanörer och andra sugna en bit av det allra bästa och riktigt goda.

Det är ju aldrig fel att slå sig ner utanför den trevliga konfektyrbutiken och mumsa på en glass och dricka espresso efteråt med en ljuvt god champagnetryffel-pralin till. Dessutom finns det ju mjukglass att mumsa på samtidigt som du spanar på andra flanörer och får ny energi till mera shopping.

Ahlgrens Konfektyr
Södra Tullgatan 1 Malmö
och
Lilla Fiskaregatan 7 i Lund

ahlgrenskonfektyr.se

Rekommenderas