GlassAkademin.se – Recept, Ställen & Maskiner

SORBET

Blodapelsinsorbet

Blodapelsinsorbet är utsökt gott, supernyttigt och just nu är det passande nog högsäsong på blodapelsiner Visste du att de odlas bara på några få platser på jorden, främst Sicilien? Visste du att det är superenkelt att göra en sorbet själv?

det här behöver du till 8 portioner:

2 dl strösocker
1,5 dl vatten
0,5 gelatinblad
5 dl blodapelsinsaft, pressad eller juice (Tropicana)

så här gör du:
Koka socker och vatten till en simmig lag. Låt kallna.

Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Värm lite av sockerlagen. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i lagen. Tillsätt resten av sockerlagen och blodapelsinsaft.

Frys blandningen i glassmaskin.

Servera med några blad mynta eller citronmeliss eller några långa citroncest.

Rekommenderas