GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

SORBET

Mangosorbet

Mango är inte bara nyttig frukt utan riktigt riktigt gott att göra sorbet på. Och det verkar ibland som om mangosäsongen varar hela hela året runt, men just nu är de extra goda och hyfsat billiga i snabbköpen runt om i landet.

Ingredienser till 4 portioner
1 1/2 dl vatten
1 1/3 dl strösocker
1 mango
2 passionsfrukter

Så här gör du
Koka vattnet och strösockret i en kastrull tills sockret smält. Låt lagen svalna under tiden som du skalar och kärna ur mangon. Skiva mangon i större bitar och kör dem till en len kompott i en mixer. Därefter blandar du mango, sockerlagen och innehållet av passionsfrukterna i en bunke. Antingen så kör du blandningen i glassmaskinen i en 10 – 15 minuter tills den är klar eller lägger sorbetsmeten i en lagom bunke som tål att frysas. Täck över med plast eller tätt slutande lock och frys i 4 timmar.

När sorbeten är klar formar du kulor och lägger upp i vackra glas eller skålar. Champagneglas ger lyxig överraskningsdessert. Garnera med passionsfruktkött och lite färsk mynta eller några få små blad från en mild basilika.

Om man gillar basilika kan även prova med att ha lite finhackade basilikablad i sorbeten och balansera av med lite citronjuice. En lite skvätt juice brukar räcka.

Rekommenderas