GlassAkademin.se – Recept, Ställen & Maskiner

RECEPT

ChokladKakeVåffla med Glass!

Att man inte tänkt ut den här delikata femstjärniga smakskapelsen förut. Nåja, bättre sent än aldrig. Här är den godaste våfflan någonsin – och tillsammans med den läckraste gelaton och den mest utsökta frukten och bären blir det bättre än det allra allra bästa i våffelväg!

Bäst resultat när du gör Kladdkakevåfflor får man såklart med ett våffeljärn som man kan göra belgiska våfflor i. Men prova dig fram.

De här ingredienserna behöver du till 4 stycken våfflor
100 g Smör
2 st Ägg
3 dl Rårörsocker
2 dl Vetemjöl
1 tsk Vaniljpulver
0.5 tsk Salt
0.5 dl Kakao

så här gör du
Smält smöret och låt svalna.

Vispa ihop alla ingredienser så det blandas ordentligt.

Värm upp våffeljärnet och smörj med en rejäl klick smör. Pensla gärna in smöret så det täcker järnet helt. Häll i ungefär 1 dl smet och grädda

OBSERVERA! Grädda inte för länge – för då blir våfflorna hårda!

Lossa våfflan försiktigt
och servera
med en kula favoritglass eller vispad grädde härliga bär eller frukt!

Rekommenderas