
Mjölkchokladglass med vit choklad!
Chokladglass klår det mesta i chokladväg… men bara ett tips: Ät upp den själv 😉
Det tar ungefär 4 timmar att fixa ihop 8 portioner
Detta behöver du:
5 st äggula(or)
0,5 dl strösocker
5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
200 gram mjölkchoklad
50 gram vit choklad eller mörk choklad beroende på vad du gillar
Så här gör du:
1. Börja med att vispa äggulor och socker riktigt fluffigt.
2. Sjud under tiden upp mjölk och grädde och låt mjölkchokladen sakta smälta i blandningen.
3. Häll ägg- och sockervispet över grädden och låt detta sjuda ett par
minuter under vipning tills det tjocknat. Vispa och kyl krämen.
4. Grovhacka den vita chokladen och häll i den.
5. Följ sedan instruktionerna på din glassmaskin.Utan glassmaskin:
Häll glasskrämen i en form och ställ in i frysen. Rör om var tjugonde minut och frys 3-4 timmar.
ett recept lånat av Linnéa Seidel på recept.nu
Rekommenderas
-
Hasselnötskräm! Som Nutella – fast bättre!mars 8th, 2021
-
Ris á la Malta-glass med bär och frukt till Nyår!december 30th, 2020
-
Godare Jul med Pepparkaksdoftande Vaniljglass och ApelsinKladdkakadecember 23rd, 2020
-
VANILJGLASSseptember 8th, 2020
-
GLAD SOMMAR! Glasstårta med jordgubbar!juni 28th, 2020