GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

RECEPT

Mjölkchokladglass med vit choklad!

Chokladglass klår det mesta i chokladväg… men bara ett tips: Ät upp den själv 😉

Det tar ungefär 4 timmar att fixa ihop 8 portioner

Detta behöver du:
5 st  äggula(or)
0,5 dl  strösocker
5 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
200 gram mjölkchoklad
50 gram vit choklad eller mörk choklad beroende på vad du gillar

Så här gör du:
1. Börja med att vispa äggulor och socker riktigt fluffigt.
2. Sjud under tiden upp mjölk och grädde och låt mjölkchokladen sakta smälta i blandningen.
3. Häll ägg- och sockervispet över grädden och låt detta sjuda ett par
minuter under vipning tills det tjocknat. Vispa och kyl krämen.
4. Grovhacka den vita chokladen och häll i den.
5. Följ sedan instruktionerna på din glassmaskin.Utan glassmaskin:
Häll glasskrämen i en form och ställ in i frysen. Rör om var tjugonde minut och frys 3-4 timmar.

ett recept lånat av Linnéa Seidel på recept.nu

Rekommenderas