GlassAkademin.se – Recept, Ställen & Maskiner

SORBET

Citronsorbet

Citronsorbet är något alldeles magiskt gott till det mesta. Efter middagen, mingeln före brunchen eller till god kopp kaffe.

Ingredienser 4 pers

1 dl strösocker
2,5 dl vatten
1 dl pressad citron
1 st ägg

1. Gör en snabb sockerlag (vatten och socker) koka i cirka 2 min. Medan lagen kallnar pressar du juicen ur citronerna och blandar därefter juice med  sockerlagen ställ in i kylen.
2 Nu är det dags att vispa äggvita till fast skum. Men först knäcker du äggen och delar dem, det vill säga gulorna för sig och vitorna för sig – för det är ju vitorna vi vill ha i sorbeten. Gulorna kan du spara till något annat matprojekt (extra krämiga pannkakor kanske?)
Vispa äggvitorna och vänd ner dem i citronlagen eller tvärtom. Försiktigt vi vill behålla de små bubblorna i vitorna.

Därefter är det klart att frys blandningen i din glassmaskin.

Kandera citronzest? Jodå. Koka citronskalet i vatten och socker ca 3 min. Det blir delikat och tjusigt på din sorbet när du serverar.

Skeda upp sorbeten i glas garnera gärna med ett blad basilika
eller citron, skal rivet med zestjärn
sockrade hallon.

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.