GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

NEWS, NYHETER

Chokladglass!

Hemmagjord chokladglass

Den här goda glassen gör du antingen i en glassmaskin eller så fryser du formen med den färdiga glassen frysen. När den är klar serverar du till exempel den garnerad med hackade pistagenötter och hackad kanderade ingefära och lite riven mörk choklad.

det här behöver du till 4 portioner:

  • 1 dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm salt
  • 100 g mörk choklad (70%)

Till garnering

  • riven mörk choklad
  • Hackade pistagenötter
  • hackad kanderad ingefära

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.

Vill hellre göra en laktosfrichokladglass: välj laktosfria produkter av mjölk, grädde och choklad.

så här gör du
Vispa socker och äggulor till ett vitt fluff.
Koka upp mjölken och grädden med saltet. Hacka eller bryt ner chokladen i gräddmjölken.
Rör tills chokladen smälter. Rör ner gulorna och sockret och låt sjuda långsamt tills smeten börjar tjockna, ca 84°C (låt det ej koka).

Låt smeten svalna och ställ i kylen minst 8 timmar. Kör i glassmaskin. Ställ i frysen till servering.

Till garnering: Servera gärna glassen med lite riven choklad.

Tips:
Har glassen stått länge i frysen så att den blir för hård. Ta fram den en stund och vispa sedan snabbt med elvisp så blir den luftigare och mer lätthanterlig.


”ett recept lånat från ica.se

Rekommenderas