GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

TILLBEHÖR

LAKRITSFESTIVAL 2017

 

Äntligen är det LAKRITSFESTIVAL igen!! Hela helgen kan du njuta lakrits, bakverk, desserter, och YES! till och med glass! Du är, som alltid när det är lakritsfestival, i gott sällskap! Eller vad sägs om deltagare och utställare  som: Liv Sandberg(tårtkonstnär), Douglas Spiik från Dessertmästarna,  Catarina Köning(vinnare i Sveriges Mästerkock 2016) och Johan Bülow (från danska Lakrids by Bülow) bara för att nämn några. Dessutom utlovas ”Världens dyraste lakrits”, polkagrisbakning och öl- och lakritsprovning och lakritskaffe!
Mer om LAKRITSFESTIVALEN 2017 hittar du härinunder och på länkarna längst ner på sidan.

LAKRITSFESTIVALENs Öppettider
Lördagen den 1 april kl. 10-18
Söndagen den 2 april kl. 11-17
Biljettpris 145 kr, gratis för barn upp till 10 år med målsmans sällskap.
Biljetten köper du online eller på plats.

Besöksadress
Annexet, vid Ericsson Globe i Stockholm
(Globentorget 2)

Senaste inläggen
•    Du får nya Journal Chocolat på festivalen!
•    Mer info om årets fem lakritsfinalister ♥
•    Bästa uppladdningen inför årets stora lakritsfest!
•    Scenprogram
•    Världens dyraste lakrits!

Samarbetspartners
Lakritskocken
Journalchocolat
Urb-it
Ballongmagi
Babybjörn

På Lakritsfestivalen 1-2 april 2017 på Annexet vid Ericsson Globe finns det, förutom att provsmaka och köpa lakritsprodukter i alla dess former, även möjlighet att delta i lakritsinspirerade aktiviteter för alla åldrar och sinnen.

Festivalscenen
Lakritsfestivalens populära scen är festivalens hjärta. Konferencieren Lina Skandevall tar återigen emot gäster. I är gästas scenen av populära Småkockarna, prisbelönta tårtkonstnären Liv Sandberg och lakritskocken Douglas Spiik från Dessertmästarna, toppbloggaren Fredrik Nylén från Fredriks Fika och Hela Sverige bakar. Från Sveriges Mästerkock 2016 kommer både vinnaren Catarina Köning och tvåan Daniel Lakatosz. Scenen sponsras av vår utställare Nammi Godis. Här finns scenprogrammet i sin helhet.

Sveriges Favoritlakrits 2017
Provsmaka och rösta på din favorit bland de fem finalistprodukterna i Lakritsfestivalens produkttävlingen. På söndag eftermiddag den 2 april koras segraren på festivalscenen. Läs mer om tävlingen här.

Lakritsworkshop: Svart magi!
Skapa din egen favoritlakrits av ekologisk handgjord lakrits hos Lakrids by Johan Bülow. Välj, smaksätt och dekorera med många spännande smaker. Lakritsens smakmöjligheter får det stora utrymmet när besökarna får möjligheten att göra sin egen lakrits, med olika smaker, endast fantasin begränsar. Förutom att testa på att vara produktchef för en dag finns möjligheten att också vara lakritsbloggare. Inspireras av deras danska toppbloggare som gästar montern.

Världens dyraste lakrits
Välgörenhetsprojekt med en av våra utställare. Se och köp världens dyraste lakrits till förmån för Barncancerfonden. Lakritsen produceras i endast 1 kg fördelat på 10 st burkar. Varje burk är designad och handmålad av en Stockholmskonstnär. Lakritsen tillverkas i pralinform där kärnan består av handgjord långlagrad lakrits omgiven av ”Toscano Bianco”-choklad smaksatt med vit- och svart tryffel, Iransk störcaviar och hasselnötter från Piemonte. Pris: 3600 kr/burk.

Lakritsateljén
Pysselsugen? Här kan du skapa konst med lakrits tillsammans med vår utställare Lakritsfabriken i Ramlösa.

Småkockarna
Lär dig att laga mat med lakrits hos Småkockarna.

Dessertbar
På årets lakritsfestival utökar Desserter utan gränser sin Dessertbar till ett ståcafé mitt i montern. Det kommer att finnas både söta och sötsalta alternativ i miniformat. Kom och mingla och prata smakupplevelser medan du njuter av något av deras bakverk. Alla är med lakrits förstås och som dryck rekommenderas ett gott lakritskaffe!

Öl- och Lakritsprovning med Petter & Pelle – Lördag 1 april kl 14
Favorit i repris i 2017-års tappning! Ett unikt tillfälle att prova öl tillsammans med nyttig torsklever och isländskt lakritssalt från Saltverk. Lär dig hitta smaknyanser du inte tidigare tänkt på. Mellan smaknyanserna väver vi in fakta om isländsk lakrits och Petter bjuder på utvald ölanekdoter. Du får hjälp att hitta din vinnarkombination av tre ölsorter och sex isländska lakritssorter. Vi bjuder dig på en påse av den lakrits som du korar till vinnare, du kvitterar ut den efteråt i Nammis monter. Boka plats på provningen

Petter Vinberg, Linköping, utbildad till sommelier i Grythyttan, restaurangchef på De Klomp i Linköping, som för övrigt är rekommenderad av White Guide. Pelle Pettersson, Söderköping, älskar Island och unika smakkombinationer, driver företaget Nammi.

Lakritspralinprovning med Liv Sandberg – Söndag 2 april kl 12
Välkommen till en delikat provning där vi lär oss att kombinera lakrits med rätt choklad. Under provningen på Lakritsfestivalen får deltagarna smaka chokladganacher (fyllningar) smaksatta med olika typer av lakritspulver till choklad. Boka plats på provningen

Liv Sandberg är en flerfaldigt prisbelönt tårtkonstnär och smakkreatör som är trendsättande och normbrytande i såväl smak som design.

Lakritsprovning med Mike Räsänen – Söndag 2 april kl 14
Upptäck roten till det goda! Under lakritsprovningen får du smaka på flera olika sorters lakrits. Ett utmärkt tillfälle att lära dig vad lakrits är, hur man tillverkar lakrits, lite historia om lakrits och en hel del kuriosa om lakrits. Boka plats på provningen

Lakritsexperten Mike Räsänen från Choklad & Lakrits Sverige är en av Sveriges mest anlitade lakritsföreläsare.

Polkagrisbakning
Se Stefan Fransson från Polkaprinsen, världsmästaren i polkagrisbakning, live och provsmaka nybakade varma polkagrisar.

Klubbtillverkning
Skapa en egen läcker polkagrisklubba mer riktiga bär och riktiga kryddor i Gammelstads knäck och karamells monter. Pris 20 kr.

Lakritsutställning SÖTT & SALT
Göteborgs Botaniska Trädgård och Lakritsfabriken i Ramlösas lakritsutställning SÖTT & SALT visas på Lakritsfestivalen i valda delar. En utställning om lakritsens väg från rot till påse.

Lakritskontoret
En utställning av finskt hantverk i kontorsmiljö inspirerad av lakrits.

Inspirationsworkshops hos Lakritsfabriken
Välkommen att bli inspirerad till att använda lakrits i olika sammanhang i Lakritsfabrikens monter där tex lakritskocken Douglas Spiik ger tips och visat hur lakrits kan lyfta matlagningen.

Böcker och lakritsfika
Under Lakritsfestivalen, på söndagen 2 april delar Ariton Förlag ut 1 500 böcker från novellsamlingen om de sju dödssynderna till de första besökarna. I deras monter bjuder de på lakritsfika över det goda samtalet under hela festivalhelgen.

Urb-It
Skicka en lakritsgåva till nära och kära i Stockholmsområdet, innerstaden och utvalda närförorter, direkt från festivalen med Urb-It.

Restaurang & Café
På festivalcaféet går det att avnjuta till exempel en fika, årets festivaldrink eller årets lakritsinspirerad trerättersmeny för 360 kr. Välkommen att boka bord här.

lakritsfestivalen.se

chokladolakrits.se

facebook.com/lakritsfestivalen

aca.ax

Rekommenderas