
Mintchokladglass
En enormt god Mintchokladglass är bästa sättet att få som man vill efteråt eller bara njuta av tillsammans. 🙂
Ingredienser till 4-6 portioner):
150 gr mintchoklad
1 burk kondenserad mjölk, sötad
3 dl vispgrädde
1 äggula
1 msk kakao
Så här gör du:
Vispa grädden.
Smält choklad över vattenbad. Ta av från värmen och vispa i äggula, kakao och kondenserad mjölk. Blanda ner i grädden. Häll upp i portionsformar och frys i minst fyra timmar.
Dekorera med färska bär eller mintchokladhack
ett recept lånat av Magdalena Hultström/ka.se
Rekommenderas
-
Ris á la Malta-glass med bär och frukt till Nyår!december 30th, 2020
-
Godare Jul med Pepparkaksdoftande Vaniljglass och ApelsinKladdkakadecember 23rd, 2020
-
VANILJGLASSseptember 8th, 2020
-
GLAD SOMMAR! Glasstårta med jordgubbar!juni 28th, 2020
-
GOTT NYTT ÅRdecember 30th, 2019