GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

NEWS, NYHETER

PISTAGEGLASS med VIT CHOKLADSÅS

Säkert håller många med oss om att Pistageglass är det bästa och godaste man kan få. Såklart kan du göra egen pistageglass. Vit eller mörk chokladsås till – gör det ännu läckrare.
Recepten hittar du här nedan.

det här behöver du till 4 portioner PISTAGEGLASS:

3 Äggulor
100g strösocker
10g vaniljsocker
2,5 dl Mjölk
2 dl Vispgrädde
4-6 Droppar pistageessens –
(Pistageessens finns i snabbköpet. HIttar du ingen så går det bra med pyttelite mandelolja/essens. Och om du bara har bittermandelolja så räcker det med en droppe olja.)

Så här gör du:
Skala pistagenötterna och grovhacka dem. Att blanda i eller att ha på som dekoration.
Vispa äggulorna och sockret, vaniljsockret tills det blir vitt och pösigt. Vispa ner mjölken och ställ undan. Vispa därefter grädden ganska hårt och rör därefter ner äggsmeten i grädden och och blanda ordentligt och plutta i pistageessensen.

Sätt igång maskinen och kör glassen tills den känns klar. Vill du att glassen ska bli lite grön också så får man ha i ett par, tre droppar karamellfärg. Men ta inte för mycket!

Lägg i de mest finhackade pistagenötterna låt maskins dra med de i innan det är dags att ta upp den nu färdiga glassen, servera och dekorera med resten av pistagenöthacket.

Både mörk och vit chokladsås funkar fint till pistageglass!!

Vit chokladsås går att köpa (från Odense choklad till exempel) men du kan enkelt göra egen…
Vit chokladsås
2 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1/2 lime (strimlat skal)

så här gör du:
Koka upp grädden i en kastrull och ta den från plattan.
Grovhacka chokladen.
Rör ner den i grädden och låt den smälta.
Rör i rivet limeskal.

Rekommenderas